Ailesinden habersiz başladığı kanoda, rakiplerini geride bırakan Hilal Şimşek, aday kadroda yer aldığı milli takıma secilebilmek icin ter dokuyor.
Şanlıurfa'nın Bozova ilcesinde yaşayan 15 yaşındaki Hilal, kano sporcusu arkadaşlarının tavsiyesiyle 4 yıl once antrenmanlara başladı.
Bir akrabalarının boğularak hayatını kaybetmesi nedeniyle ailesinin kano yapmasına izin vermediği Hilal, bir sure antrenmanlara gizli katıldı.
Kanoyu seven ve vazgecemeyen Hilal, ailesini de ikna ederek ağabeyinin gozetiminde antrenmanlarına devam etti.
Şu an milli takım aday kadrosunda yer alan ve calışmalarını Adana'da surduren Hilal, yapılacak secmelerde Kano Milli Takım kadrosuna girmek icin kurek cekiyor.
Hilal Şimşek, AA muhabirine yaptığı acıklamada, 11 yaşında tanıştığı kano sporunu cok sevdiğini soyledi.
Kanoya ilk başladığında ailesinden gizli antrenmanlara katıldığını aktaran Hilal, "Badminton, voleybol kursum var gibi bir suru yalan soyledim. Sporumu ilerlettikten, yarışmalara gitmeye başladığımda aileme gerceği soyledim. Bana baya kızdılar. İkna etmeye calıştım. Akrabam, suda boğularak hayatını kaybettiği icin aileme gore su cok tehlikeliydi. Ailem bu sporda başarılı olduğumu gorunce destek olmaya başladı ve arkamda durdu." diye konuştu.
Hilal, bu branşta en iyi yerlere gelebilmek, Kano Milli Takım kadrosunda yer almak icin aralıksız calıştığını soyledi.
Şu an en buyuk destekcisinin ailesi olduğunu belirten Hilal, en buyuk hedefinin ise olimpiyatlara katılmak olduğunu kaydetti.