şerbet yapımı lohusa şerbeti tarifi mevlut şerbeti nasıl yapılır mevlut
lohusa şerbeti, nedir, nasıl yapılır, malzemeleri, yapılışı, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz





Sevgili melekler,
9 ay 10 gun dolup o muthiş an yaşandıktan sonra evde bir hazırlıktır başlar.Bu hazırlıkların en gelenekseli ise lohusa şerbetidir.

Lohusa şerbeti,tebriğe gelen akrabalara, yakınlara ve arkadaşlara sıcak ya da soğuk olarak ikram edilir. Sıcak lohusa şerbetine toz fındık veya toz şanfıstığı, soğuk şerbete de ozellikle file badem cok yakışır. Genellikle bebeğin anneannesi ya da babannesi şerbet icin alışveriş yapar ve doğuma şerbeti hazır eder.

En guzel lohusa şekerinin adresi hic şuphesiz Eminonu Hacı Bekir'dir. Olcuyu ayarlamak konusunda tereddutunuz olursa, Aktarlarda satılan hazır lohusa şerbeti paketlerinden de alabilirsiniz. Hastanede ve evde ikram etmek icin ayaklı mika bardaklar temin edebilir ve bardakları bebeğin cinsiyetine gore pembe ya da mavi kurdelayla susleyebilirsiniz. Ufak bir dokunuşla bu bardaklar cok şık sunum yapabileceğiniz kadehlere donuşebilir.

Aile buyuklerinden şerbeti hazırlayacak kimse olmazsa, lohusa şerbeti yapan firmalardan şipariş uzerine satın alabilirsiniz. Annenin sutu icin de yararlı olduğundan cok iyi bir besin kaynağıdır. Ama mis gibi kokusuna ve nefis tadına kanıp kiloları unutmamak şartıyla!

Lohusa Şerbeti Tarifi
(Tarif Selin Kutucular'ın Buyukada Yemekleri Kitabından alınmıştır.)

Malzemeler:

1 kg lohusa şekeri

1 paket karanfil

3 litre su

2 corba kaşığı toz şeker

Suslemek icin cekilmiş fındık

Yapılışı:

Butun malzemeyi buyukce bir tencereye koyun. Kapaksız kaynatın. O kadar cok kaynatın ki suyun 1 litresi buharlaşsın. İsteyene soğuk, isteyene sıcak fındık suslemesiyle servis edin.