ABD'nin secilmiş Başkanı Joe Biden duzenlediği basın toplantısında, ekonomistlerin beklentisinin cok uzerinde acıklanan işsizlik rakamlarına değinerek, "Rakamlar ekonominin durduğunu gosteriyor" dedi.
ABD'nin secilmiş Başkanı Joe Biden, Delaware eyaletine bağlı Wilmington'da basın toplantısı duzenledi. Toplantıda ekonomistlerin beklentisinin cok uzerinde acıklanan işsizlik rakamlarına değinen Biden, "Rakamlar ekonominin durduğunu gosteriyor ifadelerini kullandı. Biden, "Modern tarihin en kotu ekonomi ve iş ortamının ortasındayız" dedi.

Secilmiş Başkan Biden, işsizlik seviyesinin acı verici olduğunu belirterek, kongrede teklif edilen 908 milyar dolarlık ekonomik paketin umut verici olduğunu ifade etti. Biden, partiler arasında ekonomik paket ile ilgili gelişmelerin cesaret verici olduğunu dile getirerek, "Kaybedecek vakit yok" dedi.
Planlanan tek yardım paketinin Covid-19 etikleri ile savaşmak icin yeterli olmayacağı konusunda uyarıda bulunan Biden, "Eğer yasa koyucular bir anlaşmaya varamazsa, ulke onumuzdeki surecte buyuk sıkıntı icine girecektir" dedi.
12 Aralık tarihine kadar ABD Başkanı Donald Trump'ın ve Kongrenin bir karara varamaması durumunda bircok Amerikalının işsizlik maaşı alamayacağını belirten Biden, eyaletlerin basit sağlık ve eğitim hizmetlerini de veremeyeceğini vurguladı.
"Aşı zorunlu olamayacak"
Secim calışmaları sırasında aşıyı zorunlu tutacağını ifade eden Biden, geri atım atarak, "Maskelerin zorunlu olmasını duşunmediğim gibi aşıların da zorunlu olmasını duşunmuyorum. Ancak elimdeki butun gucu kullanarak insanları doğru şeyi yapmaları icin cesaretlendireceğim" ifadelerini kullandı. Biden konuşmasının sonunda ise, "Burası ABD, bunu daha once yaptık ve tekrar yapacağız" dedi. - WASHINGTON
Kaynak: İhlas Haber Ajansı