- Ağrılı şampiyon tenisciler milli takıma secilmek icin ter dokuyor
AĞRI - Ağrılı şampiyon tenisciler milli takım formasını terletmek icin korona virus golgesinde antrenmanlarını surduruyor.

Ağrı Genclik ve Spor İl Mudurluğu bunyesinde faaliyetlerini yuruten Ağrılı tenisciler, milli takım formasını giymek icin antrenmanlarını korona virus kurallarına uyarak gercekleştirmeye devam ediyor. Turkiye geneli gercekleştirilen turnuvalarda bircok başarı elde eden Ağrılı teniscilerin sıradaki hedefi ise milli takım formasını terletmek. Korona virus pandemisine rağmen bu hedeflerine ulaşmak isteyen genc tenisciler yoğun caba harcıyorlar.
"Hedefimiz bircok sporcumuzu milli takıma kazandırmak"
Korona virus salgını nedeniyle bircok ailenin cocuklarını tenise gondermeye korktuğunu kaydeden antrenoru Fırat Balkis, "Korona virus nedeniyle sporcu sayımızda bir eksilme oldu. Aileler cocuklarını pandemi riskinden dolayı antrenmanlara gondermiyor. Tenis sporu diğer spor dallarına oranla daha az temas gerektiren bir spor olsa da aileler cocuklarını korktukları icin gonderemiyor. Ama biz gelen sporcularımızla aynı azim ve tempoyla antrenmanlarımıza devam ediyoruz. Şu anda musabakalara hazırlanıyoruz ve katılacağımız musabakalar oncesi antrenmanlarımızı yapmaya calışıyoruz. En son katıldığımız musabaka Batman'da yapıldı. Doğu ve Guneydoğu Anadolu Bolgesi 2. Aşama 18 Yaş Altı Turkiye Şampiyonası'na katıldık ve orada namağlup bir şekilde şampiyon olduk. Şimdi ise bolgeyi temsilen İstanbul'da yapılacak olan finallere gitmeye hak kazandık. Hedefimiz bircok sporcumuzu milli takıma kazandırmak" dedi.
Aslan: "Milli takımın sporcusu olmak istiyorum"
11 yıldır tenis sporunu yapan 16 yaşındaki Mehmet Semih Aslan, "5 yaşında tenis sporuna başladım. 5 yaşından beri arkadaşlarımla beraber tenis sporu yapıyoruz. Oğrenmesi zor ama cok zevkli olan bir spor. 11 yıldır bu sporu ilk gunku zevk ve heyecanla yapıyorum. Turkiye şampiyonalarında iyi bir derece alarak milli takımın sporcusu olmak istiyorum" ifadelerini kullandı.
Cınar: "Tenis benim hayatımda hep var olacak"
Tenise yeni başladığını ve ilerleyen donemlerde de tenis oynamayı bırakmayacağını belirten Asmin Zelal Cınar, tenisin hayatına cok buyuk katkılar sunduğunu soyledi. Tenis sayesinde spora başladığını ve bunun icin cok mutlu olduğunu dile getiren Cınar, konuşmasının devamında ise şu ifadeleri kullandı:
"Ben daha once hic spor yapmamıştım. Hep ders calışan bir oğrenciydim. Ama tenis sporuyla uğraşma fikri bende hep vardı. Yaklaşık 8-9 aydır antrenmanlara başladım. Korona virus kurallarına uyduğumuz icin cok zorlanmadık. Ben ve butun arkadaşım korona virus kurallarına tam anlamıyla uyarak calışmalarımızı yapıyoruz. Ben tenis sporunu gercekten cok seviyorum ve hayatıma gercekten cok buyuk katkısı oldu. Tenise başladıktan sonra duzenli olarak spor yapmaya başladım. Şu an icin duzenli bir şekilde tenis yapmak istiyorum. İlerleyen donemlerde de tenis sporu benim hayatımda hep var olacak."
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / SERKAN AKGUN