Android işletim sisteminin geliştiricisi olan Google, suruculerin trafikte ilerlerken otomobilleri ile daha iyi bir “iletişim” kurmasını sağlayan Android Auto’yu surekli olarak geliştiriyor ve geliştirirken “kapsama alanını” da genişletmeyi ihmal etmiyor.
3 Aralık’ta (dun) Google Blog’da paylaştığı bir makalede Android Auto ile ilgili heyecan verici acıklamalarda bulunan Google, Android Auto’nun bugun itibarıyla Turkiye dahil 36 ulkede daha kullanımsa sunulduğunu aktardı.
[h=2]Android Auto ile aracınız, dev bir akıllı cihaza donuşuyor[/h]
Google’ın acıklamasına gore Android Auto, soz konusu 36 ulkenin bazılarında bugun itibarıyla kullanıma sunulmuş olsa da listede yer ulkelerin tamamında kullanıma sunulması birkac ay surebilir. Bu nedenle Android Auto’nun Turkiye’de tam olarak ne zaman kullanıma sunulacağını soylemek mumkun değil.
Android Auto, Google Mobil Servisleri bulunan tum cihazlarda on yuklu olarak bulunduğundan Android 10 ve uzeri işletim sistemine sahip olan suruculerin akıllı telefonlarını araclarına bağlamaları yeterli olacak. Android 9 veya daha eski bir Android surumune sahip olanların ise Google Play’den Android Auto uygulamasını indirmesi gerekiyor. Android Auto’yu kablosuz olarak kullanabilmek icin ise Android 10 ve uzeri işletim sistemiyle calışan bir Samsung telefona sahip olmanız gerekiyor.

[h=2]Bugun itibarıyla Android Auto’nun kullanıma sunulacağı 36 yeni ulke[/h] Arnavutluk Angola Ermenistan Belarus Belcika Bosna Hersek Botsvana Bulgaristan Hırvatistan Kıbrıs Cek Cumhuriyeti Danimarka Estonya Finlandiya Yunanistan Macaristan İzlanda Endonezya Letonya Litvanya Luksemburg Makedonya Malta Moldova Hollanda Norvec Polonya Portekiz Romanya Sırbistan Slovakya Slovenya İsvec Tayland Turkiye Ukrayna [h=2]Android Auto nedir?[/h] Android Auto, akıllı telefonunuzdaki uygulamaları aracınızın bilgi eğlence ekranına yansıtmanızı; takvim, Spotify gibi Android Auto’ya ozel olarak optimize edilmiş bazı uygulamaları arac uzerinden kullanmanızı, Google Asistan ile aracınızı adeta bir sesli asistana donuşturmenizi sağlayan akıllı telefon-otomobil bağlantı standardıdır. Ulkemizde satışa sunulan pek cok yeni nesil otomobilde Android Auto desteği bulunsa da şu ana kadar Google tarafından resmi olarak ulkemizde desteklenmediğinden tam anlamıyla kullanılamamaktaydı.
[h=2]Android Auto tanıtım videosu[/h]