
3 Aralık Perşembe gunu yayınlanan MasterChef yarışmasında 3 Aralık MasterChef Patates kroket nasıl yapılır? MasterChef izle! En kolay, lezzetli patates kroket tarifi!
[h=3]MASTERCHEF PATATES KROKET TARİFİ![/h]4-5 adet haşlanmış patates
2 adet yumurta sarısı (akını bulamak icin kullanacağız)
Karabiber (1 cay kaşığı kadar)
Pul biber (isteğe bağlı)
Kırmızı Toz Biber
1 cay bardağı kaşar peyniri rendesi
60g oda ısısında tereyağı
Bulamak icin:
Yumurta akı
Un
Galeta unu
Kızartmak icin
Sıvı yağ
Yapılışı;
Patatesler haşlanıp rendelenir veya catal ya da patates ezme aparatı ile pure haline getirilir.
Pure haline gelen patateslerimize tereyağını, baharatları ve yumurta sarısını ilave ederek iyice karıştıralım. Putursuz bir kıvam almasını sağlayalım.
Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilip karıştıralım.
Hazırladığımız patates harcını sıkma torbasına ya da cift kilitli sızdırmayan poşete dolduralım.
Tabağımıza yapışmaması icin pişirme kağıdı serelim ve uzerine şeritler halinde patates harcından sıkalım.
Harcımızın dinlenmesi icin yaklaşık yarım saat derin dondurucuda bekletelim.
Dondurucudan aldıktan sonra istediğimiz uzunlukta dilimler halinde keselim.
Her bir parcayı once una, sonra yumurta akına ve son olarak galeta ununa guzelce bulayalım. Tum kroketler hazır olduktan sonra pişirme aşamasına gecebiliriz.
Kızdırmış olduğumuz bol sıvı yağda her iki yuzeyini de cevirerek kızartalım. Burada puf noktası yağın kızmış olması. Eğer yağınız soğuk ise pişme suresi uzayacak, kroketler cok yağ ceker ve pişerken yarılıp şekilleri de bozulabilir.