
New York'un unlu Magnolia Bakery'sinin imza lezzeti olan magnolia pudding, bugun dunyada en tanınan tatlılar arasında yer alıyor. Biz farklı meyvelerle yapılan hallerini de seviyoruz ancak orijinal magnolia muz dilimleriyle lezzet kazanıyor. Peki Masterchef: Magnolia nasıl yapılır? Magnolia tarifi nedir? Magnolia malzemeleri neler? Puf noktaları nelerdir? İşte Magnolia tarifi haberimizde..
[h=3]MAGNOLİA TARİFİ MALZEMELERİ[/h]1 litre sut
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
1 paket toz vanilya
1 paket sut kreması
1 paket bebe biskuvisi ya da biskuvi
10-15 adet cilek
[h=3]MAGNOLİA YAPILIŞI[/h]Tencereye şeker, nişasta, un, toz vanilya ve yumurtayı alıyoruz.
Yavaş yavaş sutu ekliyoruz ve cırpma teli ile topaklanmayacak şekilde cırpıyoruz.
Ocağa koyup karıştırmaya başlıyoruz.
Kaynamaya başlayan ve muhallebi kıvamına gelen karışımımızın altını kapatıyoruz.
Eğer topaklanma oldu ise blendardan geciriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Muhallebimiz soğurken biskuvileri rondoda incecik olana kadar geciriyoruz.
Muhallebimiz soğuduktan sonra icine bir paket kremamızı da ilave edip blenderla veya cırpma teli ile cırpıyoruz.
İsterseniz kuplara isterseniz kucuk borcama