Vatandaşlar yılbaşında yasakların olup olmayacağını merak ediyor. Peki, Yılbaşında 4 gun sokağa cıkma yasağı olacak mı? Sokağa cıkma yasağı ne kadar surecek?
[h=3]YILBAŞINDA 4 GUN SOKAĞA CIKMA YASAĞI OLACAK MI?[/h]Sağlık Bakanlığı Koronavirus Bilim Kurulu Uyesi Prof. Dr. Tevfik Ozlu, konu ile ilgili;"Ben boyle bir kısıtlamanın yararlı olacağını duşunurum. Kişisel olarak olmasını tavsiye ederim. Cunku biz Ramazan Bayramı'nda boyle bir kısıtlama yapmıştık ve ondan sonra vaka sayılarında belirgin bir duşme olduğunu gorduk. Oysa Kurban Bayramı'nda bunu yapmadık ve yapmadığımız icin maalesef Kurban Bayramı'ndan sonra ciddi bir enfeksiyon artışı ortaya cıktı" dedi.

[h=3]SOAKAĞA CIKMA YASAĞI NE KADAR SURECEK?[/h]"Avrupa ulkelerinin coğunda kısıtlılıklar var. Bir araya gelme sayısı orneğin bir evde 5-6 kişiden fazlaya izin verilmiyor. Ev icinde veya ev dışında toplanma sayılarında belirgin kısıtlamalar var, bunların yılbaşına kadar devam edeceği yonunde bazı ulkelerde karar alınmış durumda. Yılbaşını kapsayacak mı bilmiyorum cunku belki bu acıdan yılbaşında bir rahatlama getirilebilir. Bulaşma duşerse oralarda yılbaşı esnetilebilir. Bizde de alınan tedbirlerin etkileri nasıl olacak, o zamana kadar gorur muyuz, artış trendi devam eder mi onu bilmiyorum ama faydası olur mu derseniz elbette faydası olur, bulaşmayı azaltır, boyle bir tedbir alınabilir"