Ağrı İbrahim Cecen Universitesi (AİCU), Engelsiz Yaşam Merkezi, yuzme eğitimi kursları ve engellilere yonelik yapılan duzenlemeler sonucu alınan Engelsiz Erişim Odulleri ile engellilerin hayatını Doğudan yukselen ışığıyla aydınlatıyor.
AİCU Rektoru Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, ozel gereksinimi olan tum muhatapların sabır ve cabalarını takdir ettiklerini, yaşamı paylaşan calışmalarla onların yanında olmaya devam edeceklerini soyledi.

AİCU'nun 'Doğudan yukselen ışık' parolası ile yaptığı calışmalarla engelli vatandaşların hayatına ışık tuttuğunu belirten Rektor Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Serhat Kalkınma Ajansı'nın katkılarıyla Universitede kurulan Engelsiz Yaşam Merkezinde verilen eğitim sonrası istihdam edilen engellilerin hem meslek sahibi olduğunu hem de urettikleri karton bardak, ıslak mendil ve pecete ile ekonomik ve sosyal hayata daha aktif bir şekilde katılma imkanı bulduğunu, Yarı Olimpik Yuzme Havuzuna alınan engelli asansoru ile de yuzme eğitimini rahatlıkla gercekleştirebildiklerini ifade etti.
Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, "Universitemiz, Yuksekoğretim Kurulu tarafından eğitim kurumlarındaki engelli bireylerin mekanlara, eğitsel imkanlara ve sosyo-kulturel etkinliklere ulaşımlarında farkındalık oluşturmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla gercekleştirdiği Engelsiz Universiteler Odul Torenlerinde farklı kategorilerde aldığı odullerle engelli dostu universite yapısını daha da guclendirdi. Bunun yanı sıra yurutulen sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yuzme eğitimi verdiğimiz engelli cocuklarımız, katıldıkları şampiyonalarda elde ettikleri derecelerle hem Ağrı'ya hem de Universitemize buyuk bir gurur yaşattılar. Universite olarak, ozel gereksinimi olan bireylerin sosyal yaşama daha fazla katılmasını sağlayarak toplumsal hayattaki gorunurluklerini artırmak amacıyla yuruttuğumuz ve muhataplarımız tarafından da olumlu karşılanan faaliyetlerimizi bundan sonra da devam ettireceğiz" diye konuştu.
Prof. Dr. Karabulut, 3 Aralık Dunya Engelliler Gunu etkinlikleri kapsamında Engelsiz Yaşam Merkezi'nde bir araya geldiği engelli calışanlara ceşitli hediyeler takdim etti. - AĞRI
Kaynak: İhlas Haber Ajansı