DENİZLİ'nin Merkezefendi ilcesinde, ceşitli suclardan tutuklanan kişilerin taşındığı minibuse korumalık yapan sivil polis otosuna carpan ehliyetsiz surucu Ramazan A. (38) kacmaya calışırken yakalandı. 1.90 promil alkollu olduğu belirlenen Ramazan A., "Cezaevinden cıktım. Beladan uzak durayım derken, polise aracına carptım. Polis olduklarını bilmiyordum Cocuğa oğreteyim derken hata yaptım ozur dilerim" diyerek kendini savundu.
Olay, oğleden sonra, Merkezefendi'nin Bozburun Mahallesi Bozburun cevreyolu kavşağında meydana geldi. Ramazan A., yonetimindeki 20 AEJ 535 plakalı minibus, onundeki tutuklu kişilerin cezaevine taşındığı araca korumalık yapan, İl Emniyet Mudurluğu Asayiş Şube Mudurluğu İnfaz Buroda gorevli İbrahim C.'nin kullandığı 20 ABN 762 plakalı sivil ekip aracına carptı. Ramazan A. ilk carpmanın ardından 2 kez daha polis otosuna carptı. Polis bunun uzerine tutuklu kişilerden birinin kacırılması ihtimali uzerinde durdu ve destek ekip istedi. Olay yerine, cok sayıda polis ekibi sevk edildi. Kavşakta durup minibusten inen Ramazan A. kacmaya kalkınca, carptığı otomobildeki polis ekiplerince yakalandı.

'ALKOLLU DEĞİLİM, CEZAEVİNDEN YENİ CIKTIM'Yapılan kontrolde ehliyetsiz Ramazan A.'nın, 1.90 promil alkollu olduğu belirlendi. Carptığı otomobilin polis aracı olduğunu bilmediğini soyleyen Ramazan A. "Farkında değildim, polis aracı olduğunu bilmiyordum. Bilmeden carptım. Alkollu değilim. Cezaevinden yeni cıktım. Adam yaralamadan yattım. Denetimli serbestlik yasasından cıktım. Bana hicbir olaya karışma dediler ama bak olaya karıştım buyur. Devletimize boynum her zaman kıldan incedir. Devletimiz var olduğu surece biz de var oluruz. Cocuğa oğreteyim derken hata yaptım ozur dilerim" diyerek kendini savundu.Ramazan A. daha sonra ifadesi alınmak uzere polis merkezine goturuldu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ramazan CETİN