Koronavirus pandemisinin hayatımıza kattığı şeylerden bir tanesi de uzaktan eğitim oldu. Uzunca bir suredir okullarından uzakta olan milyonlarca oğrenci, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan EBA ile Zoom'u kullanarak eğitim hayatlarını surdurmeye calışıyor. Ancak yaşanan bazı gelişmeler, sapık zihniyetli kişilerin bu yayınlara dahil olarak, oğrencileri ve oğretmenleri taciz ettiklerini gozler onune seriyor.
İhlas Haber Ajansı'nın haberine gore siber sapıklar, oğrencilerin isimlerini kullanarak Zoom toplantılarına katılıyor, ağza alınmayacak kufurler ederek, cinsel icerikli videolar paylaşmaya başlıyorlar. Benzer bir şekilde cinsel icerikli ses paylaşımları da yapan sapıklar, oğrencilerin sağlıklı bir eğitim almasını engellemiş oluyorlar. İşin daha da acı boyutu ise bu sapıklar, daha cok altıncı sınıf derslerine dahil oluyorlar.
[h=2]Olay CİMER'e kadar gitti[/h]
Gundelik hayatımızda oldukları yetmiyormuş gibi bir de uzaktan eğitime bulaşmaya calışan siber sapıklar, en cok Bursa'nın Nilufer ilcesinde turemiş durumdalar. Hatta "Hasanağa" isimli bir mahalledeki okullar, sapıklar nedeniyle ders işleyemez hale geldi. Olayın ustesinden gelemeyen okul yonetimleri ve veliler, durumu T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) bildirmiş durumdalar.
Veli ve oğretmenlerden gelen acıklamalara gore siber sapıklar, Zoom goruşmelerine katılmaya başladıkları ilk zamanlarda muzik dinletiyorlarmış. Ancak ozellikle de son iki haftadır işin renginin değiştiğini belirten tanıklar, bu duruma bir an once cozum bulunmasını istiyorlar.