Turkiye genelinde kentlerin gelişimine, guzelleşmesine, marka değerinin yukselmesine doğrudan etkisi bulunan projelerin değerlendirildiği 11. Ozelkalem Dergisi Yerel Yonetim odullerinde Kayseri Buyukşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Buyukkılıc, 'Kultur Sanat ve Turizm Etkinlikleri' kategorisinde uluslararası projesiyle yılın en iyi buyukşehir belediye başkanı secildi.
11.Ozelkalem Dergisi Yerel Yonetim odulleri 12 farklı dalda sahiplerini buldu. Pandemi nedeniyle dijital ortamda Turkiye ve dunyadan belediye başkanlarının katılımlarıyla yapılan ve YouTube kanalından canlı yayınlanan odul torenine Buyukşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Buyukkılıc da katıldı. Başkan Dr. Memduh Buyukkılıc, 'Kultur Sanat ve Turizm Etkinlikleri' kategorisinde, gonul coğrafyası Bosna Hersek'te KAYMEK kursları uluslararası projesiyle Yılın Buyukşehir Belediye Başkanı secildi. Videokonferans yoluyla katıldığı odul toreninde konuşan Başkan Dr. Buyukkılıc; "Odul alan arkadaşlarımızı ve Prof. Dr. Ruşen Keleş başkanlığındaki secici kurulumuzu tebrik ve teşekkur ediyorum. Bizleri boyle bir calışma ile motive ettiğiniz icin de ayrıca sizlere teşekkur ediyorum. İstikrarlı bir şekilde 11. Kez bu yarışmanın duzenlenmesi de onemlidir" dedi. Buyukkılıc, uluslararası proje olan KAYMEK Mostar ile ilgili bilgiler vererek, "Gonul koprusu diye nitelendireceğimiz kardeş şehrimiz Mostar ile KAYMEK uzerinden calışma yapıyoruz. Buradaki amacımız, orada bulunan Sırp, Boşnak ve Hırvat kardeşlerimizle işbirliği halinde calışmak ve onları hem kurslarla donatmak, hem de Buyukşehir Belediyemiz, ulkemiz ve o ulke arasında Mostar şehrimiz uzerinden gonul koprusu kurmaktır. Cok şukur bunu da başardığımıza inanıyoruz. Bu calışmamızda 12 branşta 3 bin oğrenciye kurs vermiş bulunuyoruz, 3 aylık periyotlarla sertifikalarını veriyoruz. Kayseri-Mostar arasındaki bu gonul koprusunde, sergi gibi, karşılıklı ziyaretler gibi kardeşlerimizi, dostlarımızı da teşvik ediyoruz" diye konuştu. Pandemi surecinde de bu calışmalarda kardeş şehir Mostar'da KAYMEK aracılığıyla maske ve hijyen malzemeleri de verdiklerini soyleyen Başkan Dr. Buyukkılıc, "Onlara hem destek olduk, hem de bir acıdan ayrı bir gonul koprusu daha oluşturduk. Hem gonul boyutunu, hem de kultur boyutunu hayata gecirdik. Ayrıca uluslararası boyutta dostlukları pekiştirmek adına bir calışma yapmış olduk" ifadelerini kullandı. Bu odullerin kentine politikalar ustu değer katan belediye başkanlarına teşekkurun bir simgesi olduğunu soyleyen Odullerin Kurucusu ve EPR Yerel Yonetim Ajansı Başkanı Erengul Bilenser, bu uluslararası proje ile Başkan Dr. Buyukkılıc'ın şahsında tum ekibini tebrik etti.
Secici kurulun başkanlığını Ankara Universitesi Siyasal Bilgiler Fakultesi Emekli Oğretim Uyesi Prof. Dr. Ruşen Keleş yaptı. Secici kurul uyeliklerinde ise Tarihi Kentler Birliği Kurucu Başkanı, Bursa Buyukşehir Belediyesi Eski Başkanı Erdoğan Bilenser, AB Katılımcı Stratejik Planlama Projesi Ekip Lideri Sadun Emrealp, İstanbul Kultur Universitesi Mimarlık Fakultesi Mimarlık Bolum Başkanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, İTU Mimarlık Fakultesi Emekli Oğretim Uyesi Prof. Dr. Mete Tapan, İTU Mimarlık Fakultesi Şehir ve Bolge Planlama Bolumu Oğretim Uyesi Prof. Dr. Handan Turkoğlu yer aldı. Kayseri Buyukşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Buyukkılıc'ın yanı sıra Tekirdağ Buyukşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Hatay Buyukşehir Belediye Başkanı Dr. Lutfu Savaş, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ile Balıkesir-Sındırgı İlce Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İstanbul-Sarıyer İlce Belediye Başkanı Şukru Genc, Bursa-İnegol İlce Belediye Başkanı Alper Tapan, Bursa-Harmancık ilce Belediye Başkanı Yılmaz Ataş da farklı dallarda odul alan isimler oldu. Ayrıca Bulgaristan Bansko Belediye Başkanı Ivan Kadev de yılın yabancı il belediye başkanı secildi.
Başkan Dr. Memduh Buyukkılıc, bu odulle birlikte 11'incisi duzenlenen Ozelkalem Dergisi Yerel Yonetim odullerinde 9'uncu odulunu almış oldu. - KAYSERİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı