Bir yılın daha sonuna yaklaşıyoruz ve sosyal medya platformları, teknoloji şirketleri ve cevrimici servisler, kullanıcılar ve kendi adlarına yıllık ozetlerini yayınlamaya başladılar bile. 2020’de en cok dinlediğiniz şarkıları gosteren Spotify Wrapped, bu konuda en fazla konuşulan yayınlar arasında yer alıyor ve hatta Twitter trendleri ele gecirecek kadar da populer olmuşa benziyor.
Apple, “yıllık ozet” kavramına biraz daha farklı yaklaşıyor ve Spotify’ın en buyuk rakibi olan cevrimici muzik servisi Apple Music, kullanıcılara “sayılar” sunmak yerine “Replay” adını verdiği ozellik cercevesinde yıl boyunca en cok dinlediği şarkılardan oluşan kişisel bir calma listesi oluşturuyor.
[h=2]Apple Music Replay ile hem 2020'de hem de gecmiş yıllarda en cok dinlediğiniz şarkıları gorebilirsiniz[/h]

Apple Music’in Replay ozelliğinin Spotify Wrapped’dan ayrılan bir diğer noktası ise yıl boyunca kullanılabilir olması. Apple Music Replay 2020’ye ulaşmak icin aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.
#Adım 1: music.apple.com/replay adresinden web oynatıcısına gidin. #Adım 2: Apple kimliğiniz ile giriş yapın. #Adım 3: ’20 Replay logosunun altındaki “Get Your Replay Mix” butonuna tıklayın. #Adım 4: Replay 2020 adlı calma listesine gidin. Replay ozelliği, yalnızca siz ozel bir calma listesi oluşturmakla kalmıyor, aynı zamanda Apple Music’te yıl boyunca kac saat muzik dinlediğinizi de gosteriyor. Ayrıca Apple Music uygulamasında “Şimdi Dinle” bolumune gidip “Replay: Yıllara Gore En İyi Şarkılarınız” alt bolumune gittiğinizde gectiğimiz yıllardaki en populer şarkılarınızı da gorebilirsiniz.