Kocaeli’nin merkez ilcesi İzmit’te yaşayan ve koronavirus test sonucu pozitif cıkan 18 yaşındaki Berat Akbulut, evde karantina altına alındı. Ancak resmi olarak karantina uygulamasına tabi olan Berat Akbulut, sokağa cıkmaya devam etti ve babası, ablası ve yeğenlerinin de viruse enfekte olmasına neden oldu.
Durumu oğrenen ağabey Ferhat Akbulut, ilk etapta kardeşini sokağa cıkmaması konusunda uyardı. Kardeşinin uyarılarını dikkate almadığını ve sokağa cıkmaya devam ettiğini ifade eden Ferhat Akbulut, herkese ornek olması gereken bir davranışta bulunarak polis ekiplerini aradı ve kardeşinin karantina ihlali yaptığını soyledi.
[h=2]Karantinayı ihlal eden kardeşe 3 bin 150 TL ceza[/h]
Ağabeyinin ihbarı uzerine Berat Akbulut, karantinayı ihlal ettiği gerekcesiyle 3 bin 150 bin TL para cezasına carptırıldı. Bunun yanı sıra Berat Akbulut hakkında 2 yıl hapis cezası istemi ile adli soruşturma başlatıldı. Kardeşini ihbar ettiği icin polis ekiplerinin dahi duruma şaşırdığını ifade eden Ferhat Akbulut, konuyla ilgili şu acıklamalarda bulundu:
“Kardeşimin korona virus test sonucu pozitif cıktı. Bize soylemedi. O da araştırma yapmış, ateş duşerse bulaşın azaldığını oğrenmiş. Daha sonra annemlerin evine de gidiyor. Bu surecte babam, kız kardeşim, cocukları da pozitif oluyor. Daha sonra biz pozitif olduğunu oğrenince kardeşimi uyardık, ‘hayır bildiğin gibi değil, evinden cıkmayacaksın’ dedik.
‘Tamam’ dedi. Sonra evinden geceleri cıkmaya devam ediyor. Komşular tedirgin oldular, haberdar ettiler. Ben de kardeşimi arayıp sordum. ‘Geceleri cıkıyorum bulaşıcı olmaz, zaten kimse yok dışarıda’ dedi. Ben de bir daha cıkmayacaksın, seni son kez uyarıyorum, polislere şikayet ederim dedim. Sonra soz verdi. Akşam yine dışarı cıkıyor.
Ben hemen polisleri aradım, oz kardeşimin testi pozitif ama dışarı cıkıyor, lutfen onu yakalayın dedim. Polis ekipleri uc kez, ‘oz kardeşiniz mi, oz kardeşinizi şikayet mi ediyorsunuz’ diye sordular. Evet dedim, oz kardeşimi şikayet ettiğimi soyledim. Onlar da teşekkur ettiler.”

Para cezasının kardeşine kesilmiş olmasına rağmen kendisinin odeyeceğini aktaran Ferhat Akbulut, “Kardeşim yakalandı. Oğrenci yurduna yerleştirildi, 3 bin TL civarında bir para cezası kesildi. Bir de dava acılacakmış. İhlalden dolayı iki yıl hapis istemi ile yargılanacağı soylendi. 3 bin lirayı kardeşim benim odeyeceğimi soyledi. Tamam dedim. O para da ihbar sonucu bana kaldı. 3 bin 150 TL ceza olduğunu bilmiyordum, 900 TL olarak biliyordum. Bir maaşı artık vereceğiz. Annem, babam da ilk zamanlarda kızdı bana. Sonra onlara da anlattım, sonra onlar da bana hak verdiler.” ifadelerini kullandı.
Konuyla ilgili vatandaşlara da seslenen Akbulut, “Şu surecte devletimizin aldığı şu onlemlere harfiyen uymamız gerekiyor, maskemizi takmamız gerekiyor, sosyal mesafeye dikkat etmemiz gerekiyor. Kardeşimiz, babamız, annemiz de olsa bu gibi kural dışı hareketleri affetmememiz gerekiyor ki toplum olarak bundan kurtulalım” dedi.