Kartal'da 1 bucuk yaşındaki cocuğuna alkol icirip, elinde sigara vererek fotoğraflarını paylaştığı gerekcesiyle hakkında "cocuğunu kasten yaralama" ve "aile hukukundan kaynaklanan yukumluluğun ihlali" suclarından soruşturma başlatılan annenin emniyet ifadeleri ortaya cıktı. "Ben alkol kullanmıyorum. Cocuğumu hicbir şekilde boyle ortamlara sokmuyorum. Sigara icilen evlere bile goturmuyorum" diyerek kendini savunan F.U., soz konusu fotoğrafları kuzeninin cektiğini iddia etti. Kuzeni ise fotoğrafı mizah amaclı cektiğini soyledi.
Bir sure birlikte olduğu F.U.'den cocuk sahibi olan B.B., 1 bucuk yaşında bebeğine alkol icirilmesine musaade ettiği, alkol icirdiği ve sağlıksız ortamlarda bulundurduğu gerekcesiyle anne hakkında savcılığa suc duyurusunda bulundu. Henuz 1 bucuk yaşındaki bebeği K.B.'nin hayatından endişe duyduğunu kaydeden baba, cocuğunun kendisine verilmesi ya da annesi F.U.'den alınarak devlet korumasına alınmasını talep etti.

Suc duyurusu uzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı anne F.U. hakkında "cocuğunu kasten yaralama" ve "aile hukukundan kaynaklanan yukumluluğun ihlali" suclarından soruşturma başlattı.