KARTAL'da 1.5 yaşındaki bebeğine alkol icirip fotoğrafları sosyal medyada paylaşan anne Figen U.'nun emniyette verdiği ifade ortaya cıktı. Cocuğun şikayetci Burak B.'nin oğlu olduğunu soyleyen Figen U., alkol kullanmadığını one surerek, "Cocuğu hicbir şekilde boyle ortamlara sokmuyorum. Sigara icilen evlere bile goturmuyorum. Bahse konu resimler temizliğe gittiğimde oğlumu bıraktığım kuzenim tarafından cekilmiştir" dedi.
Figen U.'nun kuzeni M. A. da, "Oturduğumuz yer alkolluydu. Yemek yerken alkol aldık. Cocuk kucağımdayken espri olsun diye benim elimde rakı bardağı olan ancak kesinlikle cocuğun ağzına değdirmediğim şekilde fotoğraf cektik" dedi. Kartal'da 1.5 yaşındaki oğlunun fotoğraflarının annesinin sosyal medya hesabında goren Burak B.'nin şikayeti uzerine başlatılan soruşturma kapsamında anne Figen U.'nun polis tarafından ifadesinin alındığı oğrenildi.Anne Figen U. ifadesinde, cocuğunun Burak B. ile yaşadığı evlilik dışı ilişkiden doğduğunu belirterek, "Ben nikah istememe rağmen Burak nikah yapmamıştır. Bizim kavgalarımızın esas nedeni budur. Ben Burak Bey'le sadece cocuk sahibi olmak icin değil, evlenmek ve yuva kurmak icin birlikte oldum" dedi. Şikayetci Burak B.'den hakaret ve şiddet gorduğunu one suren Figen U., "Cocuğu ile hicbir alakası yoktur. Ben ilgilensin diye cocuğu zorla kucağına veriyordum" dedi. İKİ UC AİLEYE YUMURTALIKLARINI VERMİŞYumurtalıklarını sattığı yonundeki iddiayı reddeden Figen U., "Ben sadece cocuğu olmayan bir aileye umut olmak amacı ile yumurta bağışı yaptım. Bunu iki ya da uc aileye yaptım. Bunu Kıbrıs'ta yasal yollarla yaptım. Kacak hicbir şey yapmadım. Ucret karşılığı yapmadım" dedi. Burak B. ile ayrıldıktan sonra iş bulamadığını, evlere, ofislere temizliğe gittiğini, bu sırada oğlunu kuzeni ve kız arkadaşlarına bıraktığını soyleyen Figen U., "Ben bir şekilde gecimimi sağlamak zorundaydım o yuzden guvendiğim, tanıdığım arkadaşlarıma bırakmak zorunda kaldım. Kısa bir sure korsan taksicilik yapmak zorunda kaldım" dedi. SUCU KUZENİNE ATTIAlkol kullanmadığını soyleyen Figen U., "Ben alkol kullanmıyorum, cocuğu hicbir şekilde boyle ortamlara sokmuyorum. Sigara icilen evlere bile goturmuyorum. Bahse konu resimler temizliğe gittiğim bir gun oğlumu teslim ettiğim kuzenim M.A.'da cekilmiştir. M.A., beni arayıp arkadaşları ile buluşacağını, oğlunu da gotureceğini soyledi. Cocuğu alacağım zaman M.A., oğlumun bahse konu fotoğraflarını gosterdi. Cok kızdım ve kavga ettik. Sadece resim cekildiklerini soyledi. Ben cocuğuma cok iyi bakmaya calışıyorum. Beslenmesine dikkat ediyorum" dedi. KUZENİ ESPRİ OLSUN DİYE I CEKTİKLERİNİ SOYLEDİBurak B.'nin şikayetci olduğu M.A. ise polis sorgusunda, diğer şupheli Figen U.'nun calıştığı zamanlar oğlunu kendisine bıraktığını belirterek, "Genelde evde bakıyorum. Bahse konu fotoğrafların cekildiği gun Figen oğlunu bana bırakmıştı. O gun akşam kız arkadaşlarımla dışarıya cıkacaktım. Figen'i arayarak Bostancı'ya gideceğimi, oğlunu gelip oradan alması gerektiğini soyledim. Oturduğumuz yer alkolluydu. Yemek yerken alkol aldık. Cocuk kucağımdayken espri olsun diye benim elimde rakı bardağı olan ancak kesinlikle cocuğun ağzına değdirmediğim şekilde fotoğraf cektik. Ben bunu sosyal medyada, kendi hesabımda paylaştım. Benim amacım sadece mizahtı. Kesinlikle cocuğa alkol icirmedim. Figen resmi gorunce bana tepki gosterdi. Pişman oldum ve bir daha boyle bir şey yapmadım" dedi. COCUK ANNEDEN ALINARAK KORUMA ALTINA ALINDI
Burak B.'nin şikayeti uzerine Figen U. ve M.A. hakkında, "Kasten cocuğu yaralama", "Aile Hukuku'ndan kaynaklanan yukumluluğun ihlali" suclarından başlatılan soruşturma kapsamında 1.5 yaşındaki B.B.'nin, İl Sosyal Hizmetler Mudurluğu tarafından anneden alınarak koruma altına alındığı oğrenildi.