İZMİT'te toplu taşıma kartına HES kodunu tanımlamayan Mehmet Yanduman (68), bindiği otobuste surucunun uyarısına rağmen aractan inmedi. İcerisindeki yolcularla beraber otobusu durakta bekleten otobus şoforu ise polis cağırdı. Gelen polislere 'Burada mahsur kaldım' diyen Yanduman, polis ekiplerince ulaşım kartına HES kodu tanımlanabilmesi icin Ulaşım Daire Başkanlığı'na goturuldu.İzmit-Korfez seferini yapan Kocaeli Buyukşehir Belediyesi'ne ait 41 BR 421 plakalı halk otobusu, saat 13.00 sıralarında yolcu almak icin İzmit Halkevi otobus durağına yanaştı. Burada otobuse binen Mehmet Yanduman, ulaşım kartına HES kodu tanımlamadığı gerekciyle surucu tarafından uyarılarak indirilmek istendi. Yanduman inmek istemeyince halk otobusu şoforu, icerisindeki yolcularla beraber otobusu durakta bekleterek polis cağırdı. Gelen ekipler yaptıkları goruşmenin ardından Yanduman'ı ikna ederek otobusten indirdi. Yanduman daha sonra polisler tarafından ulaşım kartına HES kodu tanımlanması icin Kocaeli Buyukşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'na goturuldu.Koronavirus kısıtlamaları nedeniyle saat 13.00'ten sonra dışarıda olmaması gerektiğini ve ulaşım kartına HES kodu tanımlı olmadığı gerekcesiyle otobuse binemediği icin gec kaldığını belirten Yanduman, "Bu nasıl bir şey anlamadım burada mahsur kaldım. Derince'de oturuyorum, kurallara da uyan bir insanım ama şu an otobuse binemiyorum nasıl olacak şimdi. Otobuse binince kartım gecersiz sayıldı. Ben şu an nasıl gideceğim eve? Dişciye geldim, 12.55'te otobuse bindim, kartım gecersiz diye evime gidemedim" dedi.