2009 yılından bu yana yurtdışında yaşayan iş adamı Cem Uzan, erken secim tartışmalarıyla ilgili carpıcı değerlendirmelerde bulundu. Sozcu gazetesinden Saygı Ozturk'e konuşan Uzan, Devlet Bahceli istemediği surede Turkiye'de olası bir erken secimin yapılmayacağını ifade etti.
[h=3]"İKİ TURLU SECİME GİDEBİLİYORUZ"[/h]"Gayet basit, net bir durumu var olayın" diyen Uzan, "Bir hukuki, bir de realiteye bakalım. Hukuki olarak Turkiye'de iki turlu secime gidebiliyoruz. Erken secime bir Cumhurbaşkanı goturebiliyor. Ya da parlamento goturebiliyor" dedi.
[h=3]"ERKEN SECİMİ DUŞUNMUYORUM"[/h]Cumhurbaşkanı'nın erken secime goturmesi durumunda aday olamayacağını belirten Uzan, şoyle devam etti: "Parlamento gotururse erken secime o zaman Cumhurbaşkanı şunu soyler: 'Ben iki defa secildim ama ikinci donemi daha tamamlamadım.' Onun icin Meclis erken secim kararı alırsa Erdoğan aday olabilir. O zaman, Bahceli'nin evet ya da hayır cevabına bakıyor bu iş. Peki; sokağa, meydana cıkalım. Vatandaşın icine girelim. Kamuoyu araştırmalarına baktığında AKP ve MHP'nin ikisi yuzde 50'i gecemiyor. Bu net. Onun icin, erken secime gitmezler. Cunku gittiği zaman geri gelemeyecek. Onun icin ben erken secimi duşunmuyorum"