MERSİN'de Buyukşehir Belediyesi Park ve Bahceler Dairesi Başkanlığı'nda temizlik personeli olarak gorev yapan Filiz Karakaş (37), parkta temizlik yaptığı sırada bulduğu, icinde yaklaşık 20 bin TL'ye yakın para olan cuzdanı sahibine teslim etti.
Buyukşehir Belediyesi Park ve Bahceler Dairesi Başkanlığı'nda bir yıldır temizlik personeli olarak gorev yapan evli, 2 cocuk annesi Filiz Karakaş, pazar gunu, hafta sonu uygulanan sokağa cıkma yasağına saatler kala, gorevli olduğu Kultur Park sınırları icerisindeki kameriyelerin etrafında temizlik yaparken yerde bir cuzdan buldu. Sahibini bulmak adına cuzdanın icindeki kartvizite bakan Filiz Karakaş, cuzdan sahibi Fadi Ghozlan'a ulaştı. Karakaş, icerisinde yaklaşık 20 bin TL bulunan cuzdanı, 4,5 yıldır Mersin'de yaşayan ve ticaretle uğraşan Fadi Ghozlan'a teslim etti.
'VİCDANEN COK RAHATIM'Cuzdanı teslim ettiği Ghozlan'ın cok mutlu olduğunu dile getiren Karakaş, "Sahibi cok teşekkur etti. Cunku icinde hemen hemen 20 bin liraya yakın bir para varmış. Buna kim olsa sevinir. Cunku o parayı ben de duşurmuş, kaybetmiş olabilirdim. O yuzden karşı taraf ne hissetti, acaba o parayı nereden temin etti, borcu var mıydı? Once bunlar aklıma geldi. Zaten o para da emanetmiş, kendisinin değilmiş. Buna ayrı bir sevindim. İyi ki verdim, iyi ki sahibini buldum. Mutluyum. Vicdanen cok rahatım. Umarım bu davranış herkese ornek olur" diye konuştu.Cuzdan sahibi Fadi Ghozlan ise Filiz Karakaş'a gosterdiği davranıştan dolayı teşekkur ederek, dukkanında satışını yaptığı parfumlerden hediye etti.