"Bir futbol devrimi yapılması şart"
"Doğru bir yonetimle birlikte, hayal ettiğim hedeflere gidecek takımı bulduğumda, bir yerle anlaşacağız"
"Guzel bir şampiyonluk mucadelesi bizi bekliyor" Serhan TURK/ İSTANBUL, - Teknik direktor Bulent Uygun, "Şu an yurt dışından cok teklif var. Turkiye'de sadece hedef, plan, proje konusunda anlaşacağımız bir takım olursa calışmayı duşunuyorum. Sağlıksız bir ortamda,sağlıksız bir takımda calışmayı duşunmuyorum. Cunku acısını siz cekiyorsunuz. Sağlıklı, doğru bir yonetimle birlikte, hayal ettiğim hedeflere gidecek takımı bulduğumda, bir yerle anlaşacağız inşallah" dedi.Super Lig'de son olarak gecen sezon Yukatel Denizlispor'u calıştıran teknik direktor Bulent Uygun, kendisine yapılan tekliflerden Turk futbolundaki sorunlara, şampiyonluk yarışından son oynanan Fenerbahce - Beşiktaş derbisine kadar bircok konuda Demiroren Haber Ajansı'na ozel acıklamalarda bulundu. Turkiye'de kuluplerdeki teknik direktor değişikliklerine dikkat ceken tecrubeli calıştırıcı, "Turk futbolunun malum surecidir bu. Yaşanan surec icerisindeki kurumsallık ve bununla birlikte takım muhendisliği ve kurulan sistemin iyi planlanmadığı sureclerde, takımlarda hoca değişikliği kacınılmaz oluyor. Bilhassa butun cıkışın hocaların değişimiyle alakalı olduğunu duşunen bir yapı var. Dolayısıyla da hoca kıyımı oluyor" diye konuştu."BİR FUTBOL DEVRİMİ YAPILMASI ŞART"Turk futbolunda oncelikle değişmesi gerekenin altyapı sistemi olduğunu vurgulayan Uygun, "Bizim oncelikle futbolumuzda değişmesi gereken altyapıdır. Kurumsallaşmanın gelmesi gerekiyor ve yapının kurulduğu bir ortamda doğru planlama, doğru takım muhendisliği ve bu surecte başarıya endeksli, doğru planla bunun hayata gecirileceği duşuncesindeyim. Hayırlı olsun. Kuluplerimiz bu tarz değişimleri yapıyor ve bu değişimler sonrası maddi anlamda cokuntu oluşuyor. Bunların hepsinin biraz da kanunlarla duzenlenmesi gerekiyor. Hatta bir futbol devrimi yapılması şart diye duşunuyorum" ifadelerini kullandı."YURT DIŞINDAN COK TEKLİF VAR"Kendisine gelen teklif olup olmadığı ile ilgili soruyu da cevaplayan Bulent Uygun, "Teknik direktorlerin bircok takımla anılmasını medya kanalıyla goruyorsunuz. Bu surec icerisinde mutlak ve mutlak biz hep zor şartlar altında calıştık. Sivasspor sonuncuydu aldığımda, UEFA'lara, Şampiyonlar Ligi'ne... Antep sonuncuydu, onu kurtardık. Eskişehir sonuncuydu, neredeyse UEFA'ya gidiyorduk. Elazığ keza oyleydi. Yurt dışına da gittik; aslında şu an yurt dışından cok teklif var" dedi."DOĞRU BİR YONETİMLE BİRLİKTE, HAYAL ETTİĞİM HEDEFLERE GİDECEK TAKIMI BULDUĞUMDA, BİR YERLE ANLAŞACAĞIZ""Turkiye'de sadece hedef, plan, proje konusunda anlaşacağımız bir takım olursa calışmayı duşunuyorum. Sağlıksız bir ortamda,sağlıksız bir takımda calışmayı duşunmuyorum. Cunku acısını siz cekiyorsunuz" diye sozlerini surduren Uygun, şunları soyledi: "Ben genelde duşen takımlara geldiğim icin, sureci doğru planlamadıkları ve kurumsallık olmadığı icin sanki butun işi siz yapmış gibi gosteriyor ulkedeki o sistem. Biz de tabii ekonomik anlamda bakmadığımız icin sizle yollarını ayırıyorlar. Suclusu sizmiş gibi oluyorsunuz. O yuzden de ben sağlıklı, doğru bir yonetimle birlikte, hayal ettiğim hedeflere gidecek takımı bulduğumda, bir yerle anlaşacağız inşallah.""GUZEL BİR ŞAMPİYONLUK MUCADELESİ BİZİ BEKLİYOR"Super Lig'in 10'uncu haftasında gectiğimiz Pazar gunu oynanan Fenerbahce - Beşiktaş derbisi ve ligde takımların son durumu hakkında da değerlendirmelerde bulunan 49 yaşındaki teknik adam, sozlerini şoyle tamamladı:
"Son zamanlarda izlediğimiz en guzel derbilerden biri oldu. 15 yıl sonra Fenerbahce mağlup olmanın uzuntusunu yaşıyor olsa da Beşiktaş gercekten o kadar eksiğe rağmen iyi bir performans sergiledi. İyi analiz yapmışlar. Fenerbahce'nin ise rakibi analiz anlamında, oyun sistemi anlamında bazı sıkıntılar yaşadığını macta gorduk. Ama keyifli, guzel bir mac izledik. Beşiktaş şampiyonlukta ben de varım, dedi. Galatasaray, son 2 haftadan beri oynadığı futbolla, ozellikle performans anlamında gosterdiği surecte, onlar da şampiyonlukta. Trabzon da Abdullah Avcı ile yeni bir ivme kazandı. Turk futbolunda Alanya gerceği var, Cağdaş hocayı da kutlamak lazım. Okan hoca zaten Başakşehir'de inanılmaz şeyler başardı. Dolayısıyla guzel bir şampiyonluk mucadelesi bizi bekliyor. Bunu da derbide gormuş olduk."