AYDIN'ın İncirliova ilcesindeki evinin bahcesine, arkadaşının gecen yıl saksı icinde hediye ettiği muz fidanını diken Ramazan Savaşan (51), ilk mahsulunu aldı. Savaşan, deneme amaclı diktiği ağactan hasat edeceği 50 kilo muzun tamamını komşularına dağıtacağını soyledi.
İncirliova'da yaşayan Selanik Mubadili ve Gocmenleri Eğitim Kultur ve Dayanışma Derneği Başkanı, ekonomist Ramazan Savaşan, Kuşadası ilcesindeki Yunanistan vatandaşı olan bir arkadaşını ziyarete gitti. Arkadaşının evinin bahcesinde gorduğu muz ağacı hakkında bilgi alan Savaşan, muz yetiştiriciliğine merak sardı. Arkadaşının saksı icinde hediye ettiği muz fidanını 2019'un Eylul ayında, deneme amaclı Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evinin bahcesine diken Savaşan, ilk urununu almanın sevincini yaşadı. Savaşan, hasat edeceği 50 kilogram muzun tamamını komşularına dağıtacağını soyledi.İleride kiralayacağı bir serada, muz yetiştirmeyi duşunduğunu belirten Ramazan Savaşan, "Merakım uzerine arkadaşımın verdiği muz fidanını evimin bahcesine diktim. Deneme amaclı bahcemde yetiştirdim. Antalya'da yapılan muz uretiminin İncirliova'da da yapılabildiğini gordum. Seralar kurulması halinde İncirliova'da da muz uretimi yaygınlaştırılabilir. Aydın'daki ciftci arkadaşlarımız bu urunu yetiştirmeye yonelebilirler" dedi.