Kastamonu'nun Arac ilcesinde ormanlık alanda henuz bilinmeyen nedenle cıkan orman yangını ekiplerin yoğun mucadelesi sonrası kontrol altına alındı.
Edinilen bilgiye gore, Arac ilcesine bağlı Kavak koyu Harmanyeri mevkisinde coğunluğu cam ağaclarından oluşan ormanlık alanda henuz belirlenemeyen bir nedenle yangın cıktı. Kısa surede buyuyen yangına, Kastamonu ve Arac Belediyelerinin itfaiye ekipleriyle Kastamonu Orman Bolge Mudurluğune bağlı arazozler ve cevre koylerden gelen vatandaşlar mudahale etti. Uzun uğraşlar sonucunda yerleşim yerine kadar yaklaşan orman yangını, ekiplerin yoğun mucadelesi sonrası kontrol altına alınabildi. Yangınla ilgili ekiplerin soğutma calışmaları devam ediyor.

Kavak Koyu Muhtarı Ali Yucel, "Ben yaylada oturuyorum. Dışarıya cıktım, dışarıya cıktığımda bir duman gordum. Dumanı gorunce hemen 177'yi arayıp yangın ihbarında bulundum. İhbar uzerine hemen işletmeden geldiler. Yangının neden cıktığı şu an mechul. Yangın şu anda kontrol altında. Herhangi bir sıkıntı yok şu anda. Yangın koyumuze aşağı yukarı 500 metre yaklaştı. Şu anda şukur koyumuzde bir sıkıntı yok" dedi.