Kayseri'de 1 cocuk babası epilepsi hastası Yusuf Ali Holat, rahatsızlığından dolayı işten cıkartıldığını soyleyerek yetkililerden yardım istedi.

6 aylık hamile eşinin de kendisi gibi epilepsi hastası olduğunu ve annesinin engelli raporu olduğunu soyleyen 28 yaşındaki Yusuf Ali Holat, engelli kadrosundan girdiği iş yerlerinde epilepsi krizi gecirdikten sonra işten cıkartıldığını ve mağdur olduğunu soyledi. Engelli haklarından faydalanarak ev aldığı icin sosyal destek de yapılmadığını belirten Holat, yetkililerden kendisine iş bulması konusunda yardım etmelerini istedi. Ameliyat olması gerektiğini fakat maddi durumu olmadığı icin ameliyat olamadığını soyleyen Yusuf Ali Holat, "Ben epilepsi hastasıyım, eşim de epilepsi hastası. Annem engelli, kardeşlerim engelli. Epilepsi rahatsızlığımdan dolayı engelli kadrosundan işe alınıyorum fakat 1-2 ay calıştırıldıktan sonra işten cıkartılıyorum. Rahatsızlığımdan dolayı biraz calıştırıp cıkartıyorlar. Calışırken bir sıkıntım olmuyor. Epilepsi hastalığım havaleye neden olduğu icin işten cıkartılıyorum. Rapordan dolayı hastaneye gidip geliyorum, o nedenle işten cıkartılıyorum. Daha once 5 firmada calıştım. Epilepsi hastalığımdan dolayı hep işten cıkartıldım. Raporumuz olduğu halde hicbir yardım gormuyorum. 1 aydır işsizim, engelli kadrosundan ev aldığımdan dolayı her yerden yardım talebi uygun gorulmemiştir diye cevap alıyorum. Yetkililerden bana uygun bir iş istiyorum. Aileme yardım istiyorum. Ameliyatla sağlığıma kavuşma imkanım var ancak maddi durumum olmadığı icin ameliyat olamıyorum. Yetkililerden sadece calışabileceğim bir iş istiyorum" dedi. - KAYSERİ