Saat 15:35'te başlayan Bakanlar Kurulu toplantısında, Turkiye genelinde koronavirus vaka sayılarının artması sebebiyle alınacak yeni onlemler konuşuldu. Dort saatten uzun suren toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uygulamaya konmasına karar verilen yeni tedbirleri acıkladı.
[h=3]30 KASIM YENİ YASAKLAR NELER?[/h]Erdoğan, yarın akşam itibarıyla başlayacak tedbirleri şoyle acıkladı:
Hafta ici her gun gece saat 21.00 ile sabah 05.00 arasında sokağa cıkma sınırlaması uygulanacak.Bu kısıtlama hafta sonları Cuma akşamı saat 21.00'den Pazartesi sabahı saat 05.00'e kadar kesintisiz devam edecek.Uretim, tedarik, lojistik, sağlık, tarım, orman gibi genelgede yer alacak sektorler bu kapsamın dışındadır.65 yaş ustu ve 20 yaş altı toplu taşıma araclarını kullanamayacak.Market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler ile eve paket hizmeti veren yerler, belirlenecek saatlerde hafta sonu kısıtlama dışındadır.Restoranlar paket servisi haricinde hizmet veremeyecek.65 yaş ustu ve 20 yaş altı toplu taşıma araclarını kullanamayacak.Ana sınıfı ve benzeri eğitim kurumlarının faaliyetlerine ara verilecektir.Tehdit gecene kadar misafir kabulune ozellikle rica ediyorum. Evlerde gun, mevlit, taziye ve yılbaşı kutlaması gibi etkinlikler verilemeyecek.Cenaze namazları yakınları dahil 30 kişiyle kılınacak. Nikahlar da bu sayıyı gecemeyecek.AVM'lere girişte HES kod uygulamasına gecilecektir.Kalabalık caddeler ile meydanlara girebilecek kişi sayısı umumu hıfzısıha kurulu ile sınırlandırılabilecek.Erdoğan, "Vaka sayısının 30 bine yukselmesi daha dikkatli olmamızı gerektiriyor. İnsan hareketliliğini en aza indirmeyi amaclayan tedbirlerden başka care bulunmuyor" diye konuştu.