Turkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "CHP'lilerin sık sık yaptığı, son olarak bir milletvekilinin pervasızca tekrarladığı Turk Silahlı Kuvvetlerini hedef alan buhtan, bu zihniyetin başlı başına bir milli guvenlik meselesi haline donuşmekte olduğunun işaretidir." dedi.
Cumhurbaşkanlığı Kulliyesi'nde duzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslenen Erdoğan, hukumetin, bir yandan salgının onunu kesmeye calışırken bir yandan da ulkenin icinde ve dışında tarihi bir mucadele yuruttuğunu belirtti.

Bu ulkenin Cumhurbaşkanı olarak, milletten bir şey daha istediğini ifade eden Erdoğan, "Lutfen kapalı mekan, evleriniz, neresi olursa olsun, sigara icmeyi bu donem icinde kesinlikle bırakın, nargile icmeyi kesinlikle bu sure icerisinde bırakın. Benim sigarayla da nargileyle de işim yok, ben bunları sadece milletimin sağlığı icin istiyorum, milletime olan sevgim icin istiyorum. Cunku hepsi de bunların akciğerlerimizi tehdit eden en onemli, zararlı urunler." diye konuştu.