AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Buyukdağ, İzmir Buyukşehir Belediyesinin kadın istihdamına yonelik adımlar atması gerektiğini kaydetti.
Dilek Yıldız Buyukdağ, sosyal medya hesabından yaptığı acıklamada, İzmir Buyukşehir Belediye Başkanı Tunc Soyer'in İzmir'in "Kadın Dostu Kent" olacağına dair taahhutname imzaladığını, engelli ve yaşlılar icin yaşam merkezleri ile cocuk koyleri vadettiğini hatırlattı.
Belediye butcesi ve performans programlarında şiddet goren kadınlarla ilgili hicbir somut adım olmadığına savunan Buyukdağ, tek bir kadın sığınma evinin planlanmadığını kaydetti.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Fotoğraf bugun Turkiye'de cekildi! Ekipler harıl harıl mezar yeri kazıyorUcakta cesur fotoğraflarını paylaşıp, ucrette anlaştığı yolcularla cinsel ilişkiye girdiVali ve belediye başkanı da oradaydı! Koronaya rağmen tabutuna onlarca kişi omuz verdiBuyukdağ, kadına şiddetin onlenmesine yonelik adımlar atılması konusundaki eğitim onergesinin de kabul edilmediğini kaydederek, şu ifadeleri kullandı:
"Kadın istihdamına onem veren bir belediye olduğunu soyleyen İzmir Buyukşehir Belediyesinin kadrosundaki 465 olan daimi işci sayısının sadece yuzde 5'inin kadın olmasının İzmir acısından uzuntu veren bir durum olduğunu duşunuyorum. Bir diğer onemli husus da İzmir Buyukşehir Belediyesinin aylar once bir girişimcilik merkezi kuruyoruz diyerek basında yer almasıydı. Ozellikle tarım alanında kadınlara ve genclere eğitimler verileceği soylenen girişimcilik merkezine 2021 butcesinde yer verilmemiş."
Dilek Yıldız Buyukdağ, 4,5 milyon nufusu yoneten İzmir Buyukşehir Belediyesinin İzmirlilerin tum fiziksel, sosyal, kulturel ihtiyaclarını kapsayacak, sosyal belediyeciliğe hizmet edecek bir butce ve performans programı hazırlaması gerektiğini de kaydetti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Efsun Erbalaban Yılmaz