Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında, ciftcilerin gelirlerinin artırılması amacıyla Adıyaman İl Ozel İdaresinin desteği ile Golbaşılı ciftcilere ucretsiz olarak 34 Bin Trabzon Hurması Fidanı dağıtıldı.
Golbaşı ilcesi Karaburun Koyu mevkiinde duzenlenen fidan dağıtım torenine Vali Mahmut Cuhadar, Golbaşı Kaymakamı Mutlu Koksal, İl Ozel İdare Genel Sekreteri Sami Işık, Tarım ve Orman İl Muduru Nurettin Kıyas, Golbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, Balkar Belediye Başkanı Orhan Orhan ve ciftciler katıldı. Her gecen yıl biraz daha uretimi artırılarak Golbaşı ilcesinin tarımı başta olmak uzere sosyo-ekonomik yapısına ciddi katkılar sağlayan hurma uretimi ilcenin geleneksel tarım algısını da değiştiriyor. Fidan dağıtım toreninde konuşan Vali Mahmut Cuhadar " Bugun İl Ozel İdaremizin desteği ile Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında ciftcilerimize yaklaşık 34 bin Cennet Hurması fidanı dağıttık. İlimizde yetiştirilen hurma uretimi miktarı, Turkiye uretiminin onemli bir bolumune tekabul ediyor. Hedefimiz Golbaşı ilcesini hurma uretiminde daha ileriye taşımak. Golbaşı ilcemiz hurma uretiminde şu anda Turkiye sıralamasında beşinci sırada yer almaktadır. Bunu ilk sıraya cekme hedefimiz var. Bu yıl il ozel idaremiz, ciftcilerimizi desteklemek amacıyla Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında toplam 842 Bin TL'lik bir kaynak ayırdı. Bu kaynakla ciftcilerimize dağıtılan 34 bin adet Hurma Fidanının yanında 20 bin civarında Nar Fidanı 19 bin adette Ceviz Fidanı dağıtacağız. Bu projenin hayata gecirilmesi noktasında emek veren, il ozel idaresine, il tarım ve orman mudurluğumuze, kaymakamımıza ve emeği gecen herkese teşekkur ediyor, hurma fidanlarının ciftcilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu. - ADIYAMAN
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Borcu olanlar dikkat! 2021 yılında vergi ve cezalara yapılacak zam oranı belli olduYakalanmasalar bize bunu yedireceklerdi! Sağlığımızı hice sayan firma hak ettiğini bulduOnca uyarı, onca tedbir hepsi boşa! Gecenin bir yarısı bu şekilde basıldılarKaynak: İhlas Haber Ajansı