Dunyanın bircok ulkesine yaptığı yardım faaliyetleriyle tanınan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kamerun'un Garoua kentinin kırsal koylerinde 19 su kuyusunun acılışını yaptı.
Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Batı Afrika ulkesi Kamerun'un Garoua kentinin kırsal koylerinde yaşayanları 19 kuyu acarak suya kavuşturdu.

Cansuyu Kamerun Temsilciliğince daha once Garoua kent merkezine 500 kilometre uzaklıkta tespit edilen ve kuraklık yaşayan koylere yardımseverlerin bağışlarıyla sondaj calışmasıyla yapılan su kuyularının acılışı gercekleştirildi.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Olumuyle tum dunyayı yasa boğan Maradona'nın son sozleri ortaya cıktıODTU'den heyecanlandıran buluş! Koklamak koronadan korunmaya yetiyorSon secim anketinde buyuk surpriz! Sadece 4 parti barajı gecebiliyorKoylerinde su kuyusunun acıldığını goren Kamerunlular da sevinclerini su icerek, biriken suyu birbirlerine atarak gosterdi.
Derneğin Genel Merkez Yonetim Kurulu Uyesi Ahmet Yorulmaz, şu ana kadar Kamerun'da 400'un uzerinde su kuyusu actıklarını belirterek Asya ve Afrika kıtasında ise genel olarak 4 bin su kuyusu actıklarını bildirdi.
Derneğin Dış İlişkiler Koordinatoru Mesut Ceylan, Kamerun'daki temsilcilik tarafından tespit edilen kırsal bolgelerde yardımseverlerden aldıkları bağışlarla gonul koprusu kurarak su kuyusu actıklarını soyledi.
Turkiye'nin yardım konusunda dunyaya ornek olduğunu aktaran Ceylan, şoyle konuştu:
"Gecen yıl Gambiya'da bir bolgede cok ucra koşede olan bir bolgede, suyun, elektriğin, hicbir teknolojinin olmadığı bir beldeye su kuyusu acmaya gittik. Bu kuyunun yuz metre otesinde başka bir kuyu olduğunu fark ettik. Temsilcimize 'Burada kuyu var, neden başka kuyu actık?' diye sorduk. Batılı bir dernek tarafından yapılan kuyuyu incelediğimiz zaman cipli bir sistemle, para yukleyip ancak o şekilde suya ulaşılabildiklerini gorduk. Batı'nın maalesef buradaki insanların ellerinde en dar olan imkanlarla yine somurduğunu fark ettik. Dernek olarak bu kuyunun hemen 50 metre ilerisinde bir kuyu acarak bu somuruye karşı bir mucadele gosterdik. İnşallah bu mucadeleye Cansuyu gonulluleri tarafından yapılan bağışlarla ve Turkiye'deki vatandaşların desteğiyle Afrika'da, Asya'da ve dunyanın dort bir yanında devam edeceğiz."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Muhammed Şamil Aliağaoğlu