SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca'nın koronavirus vakalarının artış gosterdiği illerden biri olarak acıkladığı Bursa'da, sokaklardaki kalabalık ve maske takmayanlar, endişeye neden oldu. Kurallara uyulmadığını gorunce uzulduğunu belirterek, gozyaşı doken Kamil Aslan (76), "Ben insanlar kurallara uymadığı icin 51 yaşındaki karantinada olan oğluma bu yaşımda gidip, ekmek aldım" dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dun acıkladığı gunluk vaka sayısı, halkta tedirginliğe yol actı. Gunluk vaka sayısının 28 bin 351'e ulaştığını belirten Bakan Koca, Bursa'da vaka sayısındaki artışa dikkat cekerek, tedbirlere daha dikkatli uyulmasını istedi. Yapılan tum uyarılara rağmen Bursa'da sokak ve meydanlardaki kalabalık ise dikkat cekti. Kent Meydanı'nda maskelerini cenelerine indirerek, yuruyen bircok kişi, denetim yapan polisleri gorunce duzeltti. Meydanda maskesiz yuruyen kişinin "Ben kalp hastasıyım, daralmaya gelemiyorum" demesi dikkat cekti.
'OĞLUMA AĞLAYARAK EKMEK ALDIM'Vaka sayılarındaki artışa rağmen vatandaşın kurallara uymadığını ve bu durum yuzunden cok zorluk yaşandığını anlatan Kamil Aslan, karantinadaki oğluna ekmek almak zorunda kaldığını ağlayarak, anlattı. Aslan, "Bizim insanlarımız asla akıllanmıyor. Bakıyorsun maskesi ya cenesinde ya da kolunda geziyor. Allah korusun bu milleti, tamam doktorlar da koruyor ama doktorun elinden de bir şey gelmiyor. Benim oğlum fakultede mudur, 15 gun karantinaya girdi. Evden dışarı cıkamıyor. Beni arayıp diyor ki 'Baba bana ekmek getir'. Ağladım biliyor musunuz? 76 yaşındayım, oğluma hizmet ediyorum. Neden? İnsanlar birbirini korumadığı icin. Onun da yapacak bir şeyi yok, canını seven kurallara uysun. 51 yaşındaki oğluma ekmek aldığım icin duygulandım cunku babayım ben, oğluma bakmak zorundayım" dedi.Koronavirusu yendiğini belirten Tuncay Eryılmaz (67) ise "Vaka sayıları cok coğaldı. İnsanların kendilerine dikkat etmeleri lazım. İnsanların kendilerine dikkat ettiğini duşunmuyorum. Ben işim olduğu icin dışarı cıktım yoksa bir haftadır evdeyim, hic dışarı cıkmıyorum. Ben bu hastalığı gecirmiş biri olarak soyluyorum. Cok dikkatli olsunlar. Her şeyi beklemek doğru değil, biraz da bizim fedakarlık etmemiz lazım. Beni Allah korudu, erken test yaptırdım. Eğer biraz daha gec gitseydim şimdiye beni de gommuşlerdi" diye konuştu.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Hem suclu hem gucluler! Akıncı Ussu Davası'nın sanıklarından mahkemeye kustah tehditlerODTU'den heyecanlandıran buluş! Koklamak koronadan korunmaya yetiyorOrgutten kacan terorist tecavuz olaylarını boyle anlattı: Orada erkek kadın fark etmiyordu
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Derya EVREN