Kırklareli'nin Luleburgaz ilcesinde ozel bir okulda oğretmenlik yapan Haitili Alex Morisseau ile ev hanımı Amenie Samedy ciftinin nikahları, yeminli tercuman eşliğinde kıyıldı.
Yeni tip koronavirus (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle ulkelerine gidemeyen cift, evlilik evraklarını uzun uğraşlar sonucu Luleburgaz Belediyesine ulaştırdı.

Ciftin nikahı, Kovid-19 tedbirlerine uyularak Luleburgaz Belediyesinde yeminli tercuman eşliğinde kıyıldı.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Merkez'in faiz kararı sonrası 2. el arac piyasasında dort gozle beklenen gelişme yaşandıMerkez'in faiz artırımı kredi faizlerini de değiştirdi! İşte banka banka guncel oranlarŞeyma kuplere bindi! Takipcisinin yorumuna hakaret ve kufurle cevap verdiAlex Morisseau, gazetecilere yaptığı acıklamada, yaklaşık bir yıl once geldiği Luleburgaz'da İngilizce oğretmeni olarak calıştığını soyledi.
Bu surecte Amenie Samedy ile evlenmeye karar verdiklerini anlatan Morisseau, uzun suren burokratik işlemlerin ardından evlilik evraklarını Dominik Cumhuriyeti uzerinden Turkiye'ye ulaştırdıklarını ifade etti.
"İkinci vatanları" gibi gordukleri Turkiye'de bulunmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Morisseau, "Turk kulturu cok guzel. Luleburgaz'ı da evim gibi hissediyorum. Turkiye'de fazla yer gezmedim. Bugun benim icin mukemmel bir gun. Turk insanını cok seviyorum. Cunku hem cok yardımsever hem de cok sıcakkanlılar." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ozgun Tiran