UEFA Avrupa Ligi I Grubu'nun 4. haftasında Azerbaycan temsilcisi Karabağ ile karşılaşacak Demir Grup Sivasspor'da teknik direktor Rıza Calımbay, mucadeleyi final macı olarak nitelendirdi.
Karşılaşmanın oynanacağı Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda duzenlenen basın toplantısında konuşan Calımbay, "Bu mac bizim icin final macı. Yola devam etmek istiyorsak bu macı gecmemiz gerekiyor. Şu an 14-15 kişiyiz. Antrenorluk hayatımda ilk kez boyle bir şey başıma geldi. Yarın belki bir arkadaşımızla ilgili bir şeyi halledemezsek 14 kişi kalacağız. Buraya gelenlerin hepsi cok iyi futbolcular. Herkes her şeyini ortaya koyacak. Bu macı kazanmamız gerekiyor." diye konuştu.
Karşılaşmanın İstanbul'da oynanmasını da değerlendiren Calımbay, "Macın İstanbul'da olması bir avantaj ama Azerbaycan da memleketimiz sayılır. Orada da oynasak fark etmezdi. Onlar bizim icin kardeş gibiler. Buradaki mucadele ikimizden birinin mucadeleye devam etmesi demek. Butun arkadaşlarıma guveniyorum. İyi şeyler yapıp iyi şekilde ayrılacağız." ifadelerini kullandı.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Kritik toplantı oncesi konuşan Bilim Kurulu uyesi karamsar bir tablo cizdiHepimizin evinde bulunuyor! Koronanın coğalmasını onleyip virusleri yok ediyorLuks cipteki infazın detayları kan dondurdu: Once iki arkadaşını, sonra kendini oldurduCalımbay: "Tel Aviv'i orada yeneceğimize kesinlikle inanıyorum"
???????Calımbay, kazanmaları halinde avantaj yakalayacaklarını ve Maccabi Tel-Aviv'i yeneceklerine inandığını vurgulayarak, "Beraberlik iki takıma da yaramaz. İki takım da galibiyet icin oynayacak. Karabağ'ın Şampiyonlar Ligi tecrubesi var. Coğu oyuncuları yabancı ve kaliteli. İlk macta iyi oynadık. Aynı şekilde devam edeceğiz. O kadrodan coğu arkadaşımız yok. Buradaki arkadaşlarımız da cok iyi oyuncular. İyi şeyler yapacağız. Canımız sıkkın ama iyi motive olarak geldik. Hem ligi hem Avrupa'yı goturmeye calışıyoruz. Kazandığımız taktirde iyi bir avantaj yakalayacağız. Tam kadro gittiğimiz taktirde Tel Aviv'i orada yeneceğimize kesinlikle inanıyorum." şeklinde konuştu.
Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ Bolgesi'ndeki zaferinden dolayı mutlu olduklarını da kaydeden Calımbay, "Sonunda zafere ulaştılar. Onlar ne kadar mutluysa biz de mutluyuz. Kardeş kardeş macımızı oynayacağız ama kazanan taraf olmayı isteriz. Onlar da cok zor gunler yaşadılar. Zafere ulaştıkları icin kendilerini kutluyorum." değerlendirmesinde bulundu.
Kone: "Zor mac olacağını biliyoruz"
Basın toplantısına katılan Arouna Kone ise şunları kaydetti:
"Zor mac olacağını biliyoruz. Son macı kazandık, bu macı da kazanmalıyız. Gruptan cıkmak icin bir galibiyete ihtiyacımız var. Zor zamanlardan geciyoruz. Takımda sıkıntılarımız var. Tum bunlara rağmen arkadaşlarımızla guclu bir takımız ve her şeyi yapabilecek kapasitedeyiz. Kişisel olarak cekindiğim hicbir oyuncu yok. Biz tecrubeli bir takımız. Motive bir şekilde cıkarsak kazanacağımızı duşunuyorum. Herhangi bir arkadaşımız yarın bizimle olamazsa korku yaşayabilirim. İyi durumdayız. Hepimizin kapasitesi iyi durumda."
Sivasspor son hazırlıklarını yaptı
Sivasspor karşılaşmanın son hazırlığını Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda gercekleştirdi. Kırmızı-beyazlı ekip, idmanın 15 dakikası basına acık olan bolumunde ısınma ve pas calışmaları yaptı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mucahit Huseyin Eroğul