1) "Profesyonel makale yazımı" başlıklı konular;
Elbette işini düzgün ve layığı ile yapan arkadaşlarımı tenzih ediyoruz ama, profesyonel makale yazma işini burada yapabilecek adam sayısı bir elin parmaklarını geçmez. r10 ve benzeri platformlarda yalnızca ve yalnızca "içerik" üretirsiniz. Makale kelimesinin anlam ve ağırlığından haberdar bile olmadan "Profesyonel Makale Yazımı" konusu açılması pek de sağlıklı bir uygulama değil.

2) "Organik Hitlerle Yükselin" başlıklı konular;
Google sizi, sitenize kaç kullanıcı geliyor diye bakarak yukarı sıralara taşımaz. Öncelikle buradaki yanlış algıyı düzeltelim. Sitenizin kullanıcı trafiği elbette Google için bir değerlendirme kriteridir, buna bir sözümüz yok. Ama bu kriterin, genel puanlamanızdaki yeri nedir? İşte burada kritik bir sorun oluşuyor

Anahtar kelimesinde 9. sayfa 5. sırada yer alan bir site düşünün. Hit: 0 ile 20 arasında olacaktır kelimesine göre. Ki o da muhtemelen anasayfaya gelen hit değil, bir içeriğine gelen hit olacaktır. Sonra birden bire bu siteye "Google" üzerinden gelen (SÖZDE!!!) ziyaretçi traifiği başlayacak. Bu site de 9. sayfa 5. sıradan, 1. sayfa 3. sıraya çıkacak öyle mi? Google bünyesinde çalışan ve Analytics sistemini geliştirmek için gecesini gündüzünü veren onca mühendis aptal, Organik hit programı yazanlar ve uygulayanlar zeki değil mi?

Organik hit kullanılamaz mı? Kullanılır. Sitenize alaytics koymazsınız. Alexanızı düşürmek için kullanırsınız. Organik hit Adsense reklamından para kazanmak isteyen adama değil, "Banner" ve "tanıtım yazısı" satışı yapmak isteyen adama lazım. Bu inorganik trafik emin olun ki sitenizin Google gözündeki değerini olumsuz puanları ile etkiliyor.

3) "Google+ Satışı - Google+ ile kelimenizde yükselin"
Okul yıllarında en sevdiğim konulardan birisi denklemlerdi. En keyif aldığım ders ise psikoloji. Şimdi ikisini harmanlayıp size çok basit bir soru sormak istiyorum.
- Ben de dahil, dünya çapında binlerce kişinin, yapılan alt yapı değişikliklerini ve bu alınan önlemleri atlatabilmek için yeni yöntemleri araştırmasını sağlayan Google çalışanları, Google + gibi hizmetlerin dışarıdan alınabileceğini bilmemesi mümkün mü? Sizce bu adamlar doğal kullanıcı ile bot kullanıcı profillerini ayrıştıramayabilir mi gerçekten? Onca değerlendirme kriterini bir kenara atıp, "Google+'sı var vay bee!" diyerek sizin sitenizi, bir veya birkaç anahtar kelimede yukarılara fırlatabilir mi? Siz buna gerçekten inanıyor musunuz?
Google+ sosyal medya olarak etkili olabilir. Ama bu kesinlikle tek başına sizi uçuracak vaadi verilemeyecek bir hizmettir. Google ne yapıyor? Cookie olarak bildiğimiz çerez dosyaları ile kullanıcı tercihlerini ve araştırmalarını takip ediyor, bu verileri depoluyor, değerlendiriyor ve arama sonuçlarına yansıtıyor. Ama bu sonuçları bir yandan da ilişkilendiriyor.

Bir soru daha sormak istiyorum aslında.
Bir kullanıcı 1 gecede Google+ hesabını açacak. Önce otomobil lastiği, sonra moda sitesi, sonra haber sitesi, sonra vinç sitesi, sonra x, y , z diye sayarken bir gecede 100 taneye yakın Google+ butonu kullanacak. Kaç saat içerisinde? Maksimum 3 saat. Peki, bu kişinin bu Google+ 'lar ile ilişkisi, + verdiği sitelerle alaka düzeyi, bu kadar çok gördüğü yerde Google+ butonuna tıklayan şahsın verdiği +'nın kıymeti ne olur sormak istiyorum size?

Eğer sosyal medyadan, google+ dan ilerlemenizde fayda bekliyorsanız, "sektörünüzle ilgili araştırma yapan, sektörünüzle ilgili sitelerle alakası olan, o sektörden sitelere giriş çıkış yapan" kullanıcıları hedeflemelisiniz. Onları hedeflemek sizi doğru pazara, Google'da da yükselmeye götürür. Çünkü Google o kullanıcıyı sadece sitenizde değil, yaptığı tüm aramalarda takip ediyor. Şuan Google chrome yüklü ev bilgisayarları, Google için en büyük veri kaynaklarından birisidir.

4) Facebook ve Twitter paylaşım satışları ile kelimenizde uçun!

Niye, biz Hazerfen Ahmet Çelebi miyiz ki uçalım? Facebook'un F'si, Twitterin kuşu bize kanat mı olacak gerçekten?
Evet! Facebook ve Twitter sitemizin kanatlarıdır. Onlarsız uçuşa geçmek artık pek de mümkün değil. O zaman mevzu nedir?

Kalabalık face / Twitter sayfalarında paylaşımlar ???
Bunların amacı sitenizi yükseltmek değil, adsense gelirlerinize destek olması için trafik oluşturmaktır. Sitenizi meşhur ederek, yarın bir gün sitenize tekrar girecek insanlara ulaşabilmektir. Sitenizin SEO açısından fayda görmesini istiyorsanız öncelikle "sonradan silinen facebook linkleri" ile satış yapanlardan uzak durun. Google için en tehlikeli şey bir siteye giden linkin kaldırılmasıdır
Birçok farklı profilden, az sayıda linkinizin paylaşılması, çok daha önemlidir. Ancak, anasayfa linki ile sınırlandırıp da kendinizi Google'a hahaha bak ben senden akıllıyım, reklam verip seni kandırıyorum durumuna düşürmeyin. 100 kişi sayfanızı paylaşacaksa, 30 tanesi anasayfayı paylaşsın. Geriye kalanlar alt sayfalarınızı paylaşsın. Bir de profilinde sektörünüzle ilgili başka paylaşımları olması, alaka düzeyi emin olun Google+ gibi önemli burada da

5) Paravan bloglardan gelen linklerle uçun

Herkes pilotmuş R10'da, bir tek biz mi yaya kaldık?
Paravan bloglar emin olun son derece önemli. Son günlerde etkileri azalmış gibi görülse de, paravan network sahibi olmanız sitenizin geleceği için olmazsa olmaz nitelikte. Neden mi?

a) Google her sitenin sosyal medya ve paravan blogları olduğunun bilincinde ve bunun olması gerektiğinin bilincinde.
b) Paravan bloglarınız sitenizle doğrudan alakalı içeriğe sahiptir ve buralardan gelecek link, komik resimler sitesinden gelecek linkten daha kıymetlidir.

Ancak yapılan bazı temel yanlışlar var. Siz gidip 1 makaleyle 10 paravan networkten link alırsanız, o networku çöpe atın. Her paravan için makale yazılmalı en az 5 adet. 5 adet makale zamana yayarak paylaşıldıktan sonra, 5. makalede link çıkışı yapılmalı "FARKLI GÜNLERDE!!!" (Sonrasında sosyal medya ile desteklenmeli bu paravanlar)

Kopya makalelerle paravan network link çalışması yaparsanız siteniz uçar, orası kesin. Doğru çalışmayla yükselişe geçen siteniz, emin olun yerin dibine doğru uçmayı da çok iyi bilir.

6) Edu Gov Sitelerden Link Alarak Uçuşa Geçin!
Tabii canım, devlet siteleri de bizi linklemek için can atıyordu!!! Bu neyin kafasıdır?

Bir devlet sitesinin size link verebilmesi için bana tek bir sebep söyleyin. Çoğunuz mantıklı bir sebep söyleyemezsiniz. Ben size 2 adet söyleyeyim ama. Çok ciddi bir proje yaparsınız, o kategorideki bir devlet sitesinden size "makale içinden backlink" gelir üstelik. Ya da bir öğretim görevlisi olursunuz, üniversitede profil sayfanızdan size www siteniz com şeklinde link gelir. Bunlar dışında neden link gelsin sitenize?

Hele şu hacklinkler! Sakın ha! Edu gov siteden link alacağım diye hacklink alımı asla ama asla yapmayın. Yabancı edu gov sitelerden link alımında da genellikle yorum sayfalarından ve ziyaretçi defterlerinden alıyorsunuz linki. İşe yaradığını pek düşünmeyin bence ) Ama ola ki bir yol buldunuz, büyük bir üniversite sayfasından link alabildiniz mesela. İşte o zaman bazı kriterleri göz önünde bulundurmalısınız. Mantıken size sormak istiyorum, resmi bir sitenin size link vermesi gerekecek kadar önemli birşey yapsanız, başka bir sürü site, hem haber siteleri, hem sizin sektörünüzden bloglar, bu konuda size aynı şekilde link vermez mi? Devlet sitesi içeriği ile aynı şeylerden bahseden bir makale yazıp da sizin sitenize link çıkmazlar mı? O linki tek başına kuru kuru alırsanız, bir işinize yaramaz.

Bugün için bu kadarı yeterli sanırım.
Daha sonra diğer yöntemlere de değineceğiz.

Bu işlemleri yaptım, sitem ilerledi diyenleri duyuyorum şu an merak etmeyin. Bir sene sonra, güncellemeler geçer. Sonra bir bakarsınız arkadan doğal yollarla ilerlemiş bir rakip gelir, sizi 1. sayfanın sonuna, onu başına alır Google. Yapacağınız her şeyi, mantık çerçevesinde yapmalısınız. Kafanıza göre takılmak gibi bir lüks tanımıyor Google

alıntıdır