Hareket ve Duyu Sistemleri Geliþimin Temel Taþlarýdýr
Ebru Albayrak Sidar’ýn bu kitabýný okumanýn, çocuklarýmýzýn geliþiminde ortaya çýkan sorunlara deðiþik disiplinlerin bakýþ açýlarýndan birisi olarak önemli katkýda bulunacaðýný ve duyu bütünleme kuramýna ve bu alandaki deneyimlere iliþkin etraflýca bir þekilde ve bilime referansla yazýlmýþ bu kitabýn varlýðýnýn bu alandaki tartýþmalarý geliþtireceðini düþünüyorum.
-Prof. Dr. Yanký Yazgan -
Ýnsanlarýn ruhsal, fiziksel, zihinsel geliþimini bir inþaata benzetecek olursak yapýnýn temeli duyularla baþlayarak geliþiyor. Ebru Albayrak Sidar’a, bu temeli aktarýrken, hem alanda çalýþan meslektaþlara hem de ebeveynlere yol gösterecek bilimsel verileri, yalýn dile indirgemiþ olduðu bu kýymetli eser için teþekkür ediyorum.
- Prof. Dr. Burak Doðangün* -
Kaç yaþýnda olursanýz olun hayatýnýza dokunduðunda mucizeler yaratan Ebru Albayrak Sidar, bu kitap ile çocuðunuzda ve sizde mucizeler yaratacaktýr.
-Doç. Dr. Didem Behice Öztop -
Duyu Bütünleme alanýnda yayýmlanan ilk Türkçe özgün kitap olan, Duyu'lmak Ýstiyorum, Türkiye'de birden çok ilke imza atýyor. “Duy beni, anne-baba!” çýðlýklarý duyulamayan çocuklara ve çaresiz ebeveynlerine güçlü bir ses veriyor. Tüm ebeveynlere, öðretmenlere ve uzmanlara, Ebru Albayrak Sidar'ýn kaleme aldýðý Duyu'lmak Ýstiyorum’u kuvvetle öneririm.
-Aslýhan Onaran, Kurucu, Doðal Ebeveynlik - Attachment Parenting API Türkiye Uluslararasý Platformu -
Ebru Albayrak Sidar’ýn derin bilgi, deneyim ve iþine olan büyük sevgisi ile günümüz çocuðuna bambaþka bir gözle bakabilmek, beynin yapýsýný basitçe kavrayabilmek ve çocuðunuzun ihtiyacý olaný ona verebilmek için modern ebeveynin kýlavuzu niteliðinde bir kitap.
-Klinik Psikolog Pýnar Mermer -
“Ebru Albayrak Sidar; University of Southern California’da Duyu Bütünleme Terapisi eðitimleri almýþ ve binden fazla çocukla çalýþmýþ bir bilim insaný, fizyoterapist, öðretim üyesi, uluslararasý bir eðitmen ve konuþmacýdýr. Evli ve 2 çocuk annesi olan Ebru Albayrak Sidar Londra’da yaþamaktadýr.”
*
(Tanýtým Bülteninden)
*
*
Kitap Adý: Duyu'lmak Ýstiyorum Yazar: Ebru Albayrak Sidar Yayýnevi: Sola Unitas Hamur Tipi: 1. Hamur Ebat: 16 x 22 Ýlk Baský Yýlý: 2019 Baský Sayýsý: 1. Basým Dil: Türkçe Barkod: 9786057628398