Anne Mather - Esrarlı Yolculuk/ Gelişim No: 145
Gelişim Beyaz Dizi No: 145 (1984)
İngilizce Adı: Impetuous Masquerade (1982)
Arka Kapak:
Valentina yaptığı araba kazasında yaralanan erkek arkadaşı Glyn Fraser’i hastanede bırakarak kacmıştı. Doktorlar kor olma tehlikesiyle karşı karşıya olan delikanlının, terk edildiğini oğrenmemesi gerektiğini soyluyorlardı. Glyn henuz bu şoku atlatacak kadar guclu değildi.
Rhia onun iyileşmesine yardımcı olmak icin kızkardeşi Valentina’nın yerini aldı. Glyn’le birlikte Kanada’ya gittiler. Ama başlangıcta basit gibi gorunen oyun giderek sarpa sarmaya başladı. Ortaya bir de Gİyn’in amcası Jared Fraser cıkmış ve işleri daha da zorlaştırmıştı...
Kitabın İcinden:
«Ama ben senin kalmanı istemiyorum» dedi Lisa. «Jared da istemiyor. Onun icin bir utanc kaynağı oldun.»
Rhia’nın yanakları alev alev yanmaya başlamıştı. «Ne demek istediğinizi anlayamıyorum.»
«Yo. Bence cok iyi anlıyorsun. Ona nasıl baktığını, peşinden hic ayrılmadığını gormedim mi sanıyorsun? İğrencti!»
«Bu doğru değil!»
«Doğru.» Lisa bir yol ayrımında yavaşlayıp daha dar olan yola saptı. «Kızım, Jared ne de olsa erkek. Kendisine verilen şeyi alacaktır. Ne demek istediğimi anlıyor musun?»
Rhia’nın midesi bulanmaya başlamıştı. «Yanılıyorsunuz.»
«Hayır yanılmıyorum. Dun gece benim yatak odama geldiğinde, uzerinde senin kokun vardı.»