Doðanýn, yaþamýn uyanýþý, olaylarýn doðuþudur beni ilgilendiren. Çocukluðun bu gizlerini resmedebilmek beni her zaman uðraþtýrmýþtýr. Giacometti'yi bunun için o kadar seviyordum. Nesnelerin ölçüsünü veriyor, müziði ileten, yüzlere ve manzaralara ezgiler söyleten doðru sesi veriyordu bana. Ben de bu biricik arayýþ içindeyim, tek iþim bu. Ve bu zanaatkâr çalýþmasýnýn özel bir pýrýltýsý yoktur. Karanlýk, uzun ve sessiz bir yoldur. Bunun için nefret ediyorum sanatçý diye nitelenmekten. Bu sözcüðü bir küfür kabul eden ve bu yüzden daha çok küfreden sevgili Kaptan Haddock gibiyim!
Sadece fýrçalar, bu önlük ve bu tuval var. Bunlardýr tüm yaþamýmý geçerli kýlan. Ne para, ne ün, bunlar hiçbir zaman etkilemedi beni.
Ressam, imgeleri karþýya geçiren alçakgönüllü kayýkçý, sabýrla aþýlmýþ basamaklarda onlarý tutmayý bilen uysal bir zanaatkârdýr yalnýzca.
Budur onun görevi. Ulaþacaðý son nokta budur.
Sayfa Sayýsý: 184
Baský Yýlý: 2012
Dili: Türkçe
Yayýnevi: Yapý Kredi Yayýnlarý *
Kitap Adý: Balthus'ün Anýlarý Yazar: Alain Vircondelet Çevirmen: Orhan Suda Yayýnevi: Yapý Kredi Yayýnlarý Ýlk Baský Yýlý: 2012 Dil: Türkçe Barkod: 9789750821882