Dýþiþleri Bakanlýðý, Birleþmiþ Milletler Eðitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO)'nun kuruluþunun 75. yýl dönümü sebebiyle bir kutlama mesajý yayýnladý.
Kutlama mesajýnda þu ifadelere yer verildi:
"Ülkemizin 1945 yýlýnda 20 kurucu üyesinden biri olduðu Birleþmiþ Milletler Eðitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) 75. kuruluþ yýldönümünde, UNESCO'nun eðitim, bilim ve kültür yoluyla dünya barýþý ve sürdürülebilir kalkýnma için azimle çalýþtýðýný müþahede ediyoruz. Bu yýl Ýkinci Dünya Savaþý sonrasýnda kurulan düzenin temel sac ayaklarýndan birini oluþturan Birleþmiþ Milletler Örgütü'nün 75. Genel Kurul Baþkanlýðý görevi Büyükelçi Volkan Bozkýr tarafýndan ve UNESCO 40. Genel Konferans Baþkanlýðý görevi Büyükelçi Altay Cengizer tarafýndan yürütülmektedir. Ýnsani ve giriþimci dýþ politikamýz çerçevesinde UNESCO Yürütme Kurulu üyesi olarak aktif þekilde barýþ ve istikrarýn saðlanmasý için çalýþýyor, küresel sorunlarýn çözümü için her türlü çabayý destekliyor, eþitsizliklerin giderilmesine yönelik faaliyetleri teþvik ediyor, uluslararasý toplumun sesi ve vicdaný olmak için gayret gösteriyoruz. Bu vesileyle, UNESCO ilke ve hedeflerine baðlýlýðýmýzý bir kere daha teyit ediyor, tüm UNESCO ailesini kutluyoruz." - ANKARA
Kaynak: Ýhlas Haber Ajansý