KAYSERÝ'de boþanma aþamasýnda olduðu eþi Ayþegül Taþdöven'i,*boðazýný býçakla keserek aðýr yaralayan, kendisine engel olmaya çalýþan 16 yaþýndaki kýzýný da hafif yaralayan*Okan Taþdöven, tutuklu yargýlandýðý davada 16 yýl 9 ay hapis cezasýna çarptýrýldý.
Geçen 13 Eylül'de merkez*Melikgazi ilçesi*30 Aðustos Mahallesi'nde meydana gelen olayda Okan Taþdöven, boþanma aþamasýndaki eþi Ayþegül Taþdöven'in çalýþtýðý maðazaya gitti. Okan Taþdöven, uzaklaþtýrma kararýna raðmen, yanýna gittiði Ayþegül Taþdöven ile tartýþmaya baþladý. Taþdöven,*maðazanýn merdivenlerinde eþini eþarpla boðmaya çalýþýrken, kendisine engel olmak isteyen maðaza çalýþanlarýna da biber gazý sýktý. Okan Taþdöven, cep telefonu görüntülerine yansýyan olayda, 16 yaþýndaki kýzýnýn engel olma çabasýna raðmen*eþinin boðazýný býçakla keserek yaraladý. Kýzý da boðuþma sýrasýnda hafif yaralandý. Çalýþanlar tarafýndan yakalanan Okan Taþdöven, gelen polis ekiplerine teslim edildi. Cep telefonu görüntülerinde Okan Taþdöven'in, merdivenlere oturttuðu eþini eþarpla boðmaya çalýþtýðý, kýzýnýn da buna engel olmaya çalýþtýðý görülmüþtü.
'ÖLDÜRME NÝYETÝM YOKTU'Gözaltýna alýnan Okan Taþdöven, çýkarýldýðý mahkemece tutuklandý.*Okan Taþdöven hakkýnda 'eþi kasten öldürmeye teþebbüs' suçundan dava açýldý. Kayseri 5'inci Aðýr Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargýlanan Okan Taþdöven, karar duruþmasýna Sesli ve Görüntülü Biliþim Sistemi ile katýldý. Hastanede gördüðü tedaviyle saðlýðýna kavuþan Ayþegül Taþdöven ise duruþmada hazýr bulundu. Sanýk Okan Taþdöven, öldürme niyeti olmadýðýný ileri sürerek, "Býçaðý takar çok rahat öldürürdüm. Ancak, benim öyle bir gayem yoktu. Beni her taraftan engelledi. Eþimi seviyorum. Kasti olarak yaralamadým. Kaza ile olduysa onu da bilmiyorum. O sýrada ne olduðunu hatýrlamýyorum. Kýzýmý da kasýtlý olarak yaralamadým. 'Bombalarým' diye bir þey demedim. Ben terörist miyim ki*bombalayacaðým?*Olayýn olduðu yere gittiðime piþmaným. Beraatýný istiyorum" dedi.
Ayþegül Taþdöven ise þikayetçi olduðunu söyleyerek, "Yýllardýr tehdit alýyordum. Tehditlerinden korktuðum için þikayetçi olamadým. Yýllardýr bu korkuyla yaþýyorum. Hiçbir yasal indirimden yararlanmasýný istemiyorum" ifadelerini kullandý.16 YIL 9 AY HAPÝSMahkeme heyeti, tutuklu sanýk Okan Taþdöven'e önce aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet hapis cezasý verdi. Daha sonra eylemin*teþebbüs aþamasýnda kalmasý nedeniyle ceza 16 yýla düþürüldü. Sanýða, olayda kendisine engel olmaya çalýþan kýzý A.T.'yi de hafif yaralamasý nedeniyle*9 ay hapis cezasý verildi. Heyet, sanýðýn suça meyilli olduðunu gerekçe göstererek bu cezayý ise ertelemedi.
Kaynak: Demirören Haber Ajansý / Samed Aydýn SUN