Zeytindağı, insanın kanını donduran tarihi bir sureci, “bir imparatorluğun cokuşunu” o zamana gore en duru Turkce ile karşımıza getiriyor. Kitapta Mehmetciğin Yemen’de, Aden’de, Kanal’da, Gazze’de, Arap Colleri’nde nasıl kırıldığını, yenilgiden sonra bir vagon dolusu “mecidiye altınını” bile nasıl bıraktığımızı hayretler icerisinde okuyacaksınız.
Cemal Paşa’nın emir subayı olarak, o gunlerde en yakınında olan Falih Rıfkı, Zeytindağı kitabıyla tarihimize bir ibret belgesi bırakırken, her biri bir destan olabilecek, askerlerin gunlukleri ve adeta kumar masasında kaybedilen Ahmetlerin, Mehmetlerin hikÂyeleri tuylerinizi urpertecek.

“Osmanlının son donemlerini anlatan Zeytindağı isimli kitabı genclerimiz mutlaka okusunlar.”
-Recep Tayyip Erdoğan (Cumhurbaşkanı)

“Bu kitabı okumak Âdeta bir borctur ve bir vazifedir.”
-Behcet Kemal Cağlar

“Falih Rıfkı’nın son eseri Zeytindağı, Cumhuriyet devri edebiyatının en buyuk hÂdiselerinden birini teşkil etti. Falih Rıfkı’nın bize hatırlattığı devir, Turk milletinin gecirdiği ve gecirebileceği felÂket devirlerinin en facialısı, en dehşetlisi ve ruha en cok bezginlik verenidir. Eğer, muharririn keskin ve yuksek zekÂsı bu devir ustune berrak bir aydınlık gibi aksetmemiş olsaydı, biz ona doğru başımızı cevirip tekrar bakmak arzu ve cesaretini kendimizde bulamayacaktık.”
-Yakup Kadri Karaosmanoğlu

“Zeytindağı’nı seve seve okudum. Zaten başladıktan sonra bırakmak kabil değil. Bence bu yeni kitabında Falih Rıfkı’nın uslûbu, obur kitaplarından daha goz kamaştırıcıdır ve zannedersem en guzel hÂline vÂsıl olmuştur. Zeytindağı, bugunku Turkce ile ne kadar kuvvetli anlatım yapılabileceğine sağlam bir delildir.”
-Nurullah Atac

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Zeytindağı Yazar: Falih Rıfkı Atay Yayınevi: Pozitif Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Dil: Turkce Barkod: 9789756461075