Oncelikle eğitim fakulteleri lisans programlarında okuyan oğretmen adaylarının bu ihtiyacını karşılamaya, sonra da meslekte ozveri ile calışan tum oğretmenlerimize onemli bir kaynak olmaya yonelik olan bu kitap, YOKun eğitim fakulteleri icin belirlediği ders ve icerik tanımına uygun olarak hazırlanmıştır. İCİNDEKİLER BOLUM I EĞİTİM VE OĞELERİ Acık Sistem Olarak Eğitim Eğitim ve Oğretim Test BOLUM II HEDEFLER VE HEDEFLERİN BELİRLENMESİ (KAZANIMLAR) Belirleyiciler Suzgecler Girdiler HEDEF TURLERİ TAKSONOMİK YAKLAŞIMLAR HEDEF YAZMADA DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR Bilişsel Alanla İlgili Hedef Yazma Duyuşsal Alanla İlgili Hedef Yazma Devinişsel Alanla İlgili Hedef Yazma Test BOLUM III İCERİK VE İCERİK DUZENLEME BELİRTKE TABLOSU DUZENLEME DİZGELİ EĞİTİME GORE İCERİK DUZENLEME VE ORNEKLER ORNEK İCERİK Test BOLUM IV OĞRENME-OĞRETME KURAM VE YAKLAŞIMLARI OĞRENME KURAMLARI Bağlaşımcı Kuram Bilişsel Alan Geştaltcı Kuram Guduleme, Kişilik, Toplumsal, Psikolojik Ağırlıklı Kuram Bilgi İşlem sureci Kuramı Tam Oğrenme Eğitimin Biyo-Teknolojik Temelleri OĞRENME-OĞRETME YAKLAŞIMLARI Sunuş Yoluyla Oğretme Buluş Yoluyla oğretme Araştırma Soruşturma Yoluyla Oğretme Programlı Oğretim Proje Tabanlı Oğrenme Kubaşarak (İşbirlikci) Oğrenme Altı Şapka Duşunme Tekniği Moduler Oğretim Mikro Oğretim Benzetişimle Oğretim Yapılandırmacılık Aktif Oğrenme Coklu Zêka Kuramı Temel Oğretme Modeli Caroll'un Okulda Oğrenme Modeli Eleştirisel Duşunme Etkin Oğrenme Yaratıcı Duşunme Basamaklı Oğretim Yaşam Boyu Oğrenme Uzaktan Eğitim Internet Tabanlı Oğretim Yansıtıcı Duşunme Dizgeli Eğitim Test BOLUM V OĞRENME-OĞRETME YONTEM VE TEKNİKLERİ DUZANLATIM YONTEMİ VE TEKNİKLERİ Gunluk Konuşma Panel Diyalog Forum Komite Goruşmesi Sunu Sempozyum Konferans Soylev Demec Mektup-Telgraf Oyunu Nesi Var Doğru mu, Yanlış mı GUDUMLU TARTIŞMA YONTEMİ VE TEKNİKLERİ Kucuk Grup Tartışması Buyuk Grup tartışması Cember Tekniği Zıt Panel Munazara Goruş Geliştirme Acık Oturum Kar Topu Akvaryum Dedikodu Sokratik Tartışma Sokrat Semineri KAVRAM HARİTALARI GORUŞME YONTEMİ VE KULLANILAN TEKNİKLER ORNEK OLAY YONTEMİ VE KULLANILAN TEKNİKLER Workshop Beyin Fırtınası Problem Cozme Karar Verme Konuşma Halkası GOSTERİP YAPTIRMA YONTEMİ VE KULLANILAN TEKNİKLER Gosterme Tekniği Yaptırma Tekniği Gosterme-Yaptırma Demonstrasyon Dramatizasyon Deney Gozlem Gezi Sergi Eğitsel Oyunlar Arkası Yarın Yarışmalar Siz Olsaydınız Ne Yapardınız Şiir Yazma İstasyon tekniği EĞİTİM DURUMUNUN DİĞER DEĞİŞKENLERİ Unite Sırası ve Niteliği Pekiştirec Donut Duzeltme İpucu Oğrenci Katılganlığı OĞRENME STRATEJİLERİ Dikkat Stratejisi Tekrar Stratejisi Anlamlandırmayı Artıran Stratejiler Yurutucu Biliş Stratejileri Duyuşsal Stratejiler Test BOLUM VI EĞİTİM OĞRETİM ETKİNLİKLERİNİN PLANLANMASI Dikkati Cekme Guduleme,İstekli Kılma Gozden Gecirme Geciş Geliştirme Bolumu OĞRETME ORTAMININ FİZİKSEL OZELİKLERİ Sınıfın Duzenlenmesi Ozet Tekrar Guduleme, Tekrar İstekli Kılma Kapanış Değerlendirme EĞİTİMDE KULLANILAN PLAN CEŞİTLERİ Yıllık Plan Unite Planı Gunluk Plan Acıklamalar Olcme Değerlendirme Ornek Formları KAYNAKLAR

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Oğretim İlke ve Yontemleri Yazar: Veysel Sonmez Yayınevi: Anı Yayınları Ebat: 16X23,5 İlk Baskı Yılı: 2010 Baskı Sayısı: 8. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786051703053