"YILIN EN İYİ KİTAPLARINDAN" Amazon
"Buyuleyici... Gercek ve mizah arasında mukemmel bir denge yakalıyor. Bu kitabı okumak bakışınızı değiştirecek." Time Out
Tam Benim Tipim bir font kitabı. Binlerce fontu alt alta sıralayan katalogvari bir kitap değil -oyle olsa muhtemelen bir uluslararası coksatan olamazdı. Tersine; gercek oykuler ustune kurulmuş hayli eğlenceli bir kitap elinizdeki. Gutenberg'in ilk harf kalıbını dokmesinden, Steve Jobs'ın onları bilgisayarımızın font menusune doluşturup "modern zaman font salgınını" başlattığı ana, pek cok şaşırtıcı ve hatta kimi zaman buyuleyici oykunun kahramanı bu kitapta bahsedilen fontlar.
Helvetica neden ve nasıl butun dunyayı istila etti ya da daha romantik bir deyişle, "şehirlerin parfumu" haline geldi? IKEA'nın fontunu değiştirmesi nasıl oldu da "İsvec kaynaklı en buyuk infial" olarak anılacak bir toplumsal tepkiye sebep oldu? Obama'yı Beyaz Saray'a bir font taşımış olabilir mi? Neden 30'ların Art Deco'su Amy Winehouse'a boylesine yakışıyor? Bir fontu, bir ulkeye, bir dine, bir doneme, bir mesleğe ya da bir duyguya has kılan şey tam olarak nedir? Arial'ın dingin kim(liksiz)liğinden, Times New Roman'ın pratik ciddiyetinden, Comic Sans'ın rahatsız edici hafifliğinden - ve kullanımını yasaklama kampanyasından- kimler sorumlu? Trajan'ı butun kotu film posterleri icin vazgecilmez kılan ne? Tum zamanların en iyi ve en kotu fontları hangileri? Ve tabii, kacınılmaz soru; sectiğin font senin hakkında ne soyluyor?
Tabelalardan menulere, havalimanlarından giysilerinizin etiketlerine, baktığınız her şeyi farklı gormenizi sağlayacak bir kitap Tam Benim Tipim.
"Eğer oğle yemeğindeki kaşığın şeklini hatırlıyorsanız, şekli yanlış demektir," Adrian Frutiger, iyi bir fontun farkedilmez olması yonunde goruşunu paylaşırken…
Sayfa Sayısı: 353
Baskı Yılı: 2014
Dili: Turkce
Yayınevi: Domingo Yayınevi
Kitap Adı: Tam Benim Tipim Yazar: Simon Garfield Cevirmen: Sabri Gurses Yayınevi: Domingo Yayınevi İlk Baskı Yılı: 2012 Dil: Turkce Barkod: 9786056260414