Formula 1’i ulkece ne kadar ozlediğimizi gosteren 2020 İstanbul Grand Prix’ini kazanan isim Lewis Hamilton oldu. Mercedes takımının pilotu, birincilik odulunu TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un ellerinden aldı.
Hamilton boylece yedinci şampiyonluğunu kazanmış oldu. Britanyalı pilot boylece efsanevi pilot Michael Schumacher’in rekorunu da egale etti. 34 yaşındaki pilot bu başarısıyla tarihe gecti.
[h=2]Şentop’tan sosyal medyada mesaj[/h]
Yarışta odulu takdim eden Şentop, daha sonra da sosyal medyadan bir mesaj paylaştı. TBMM Başkanı mesajında "Formula 1'in İstanbul ayağını kazanan Mercedes Pilotu Lewis Hamilton'ın yeni şampiyonluğunu podyumda tebrik edip, kupasını takdim ettik. Pist cok iyiymiş değil mi şampiyon." ifadelerini kullandı.
Lewis Hamilton daha once yaptığı acıklamalarda pistteki yol tutuşundan ve genel olarak hem kendisinin hem de takımının yeterince iyi olmadığından yakınmıştı. Şampiyon pilotun sozleri oldukca konuşulmuştu.
Yarışta pistin kurumaya başlaması ve DRS kullanımının acılmasıyla birlikte otomobilinden istediği performansları almaya başlayan Hamilton, 37. turda birinci sırayı ele gecirdi ve yarış sonuna kadar da bırakmadı. Mercedes pilotu yarışın ilk turlarında yaptığı bir pitstop dışında pite girmeyerek dikkatleri cekti.
[h=2]Kupalar Şentop’un elinden[/h]
Intercity İstanbul Park Pisti’nde gercekleştirilen yarıştan sonra yapılan torende odulleri takdim eden TBMM Başkanı, şampiyon Hamilton’ın dışında yarışı 2. sırada tamamlayan Racing Point pilotu Sergio Perez ve ucuncu sırayı alan Ferrari pilotu Sebastien Vettel’e de kupalarını verdi.
Boylece Formula 1, 9 yılın ardından bir kez daha Turkiye’ye gelmiş oldu. Oldukca cekişmeli ve heyecanlı gecen yarış, dunyanın dort bir yanında sporun meraklıları tarafından takip edildi. Bu keyifli yarıştan ve gosterilen ilgiden sonra F1’in bir kez daha takvimde surekli kendine yer bulan pistlerden biri olmasını umuyoruz.