Moldova'da cumhurbaşkanı seciminin ikinci turunda yarışan adaylar mevcut Cumhurbaşkanı İgor Dodon ile Eylem ve Dayanışma Partisi (PAS) lideri Maia Sandu oylarını kullanmak uzere sandık başına gitti.
Başkent Kişinev'de Buiucani Bolgesel Tıp Derneğindeki sandıkta oyunu kullanan İgor Dodon, burada gazetecilere acıklamalarda bulundu.
Ulkede barıştan yana olduğunu belirten Dodon, vatandaşların "dost" ve "duşman" olarak ikiye bolunmemesi gerektiğini belirtti.
Dodon, dengeli dış politikanın onemine işaret ederek, "Rusya, Avrupa Birliği, Romanya ve Ukrayna ile dost ilişkiler olması icin oyumu verdim. Moldova'nın jeopolitik oyunda piyon olmasını istemiyorum." dedi.

Ulkenin ileride bağımsız olması gerektiğine dikkati ceken Dodon, "Şok ve krizlere ihtiyacımız yok." ifadelerini kullandı.
"İhlallere izin vermemek lazım"
Dodon'un secimdeki rakibi Eylem ve Dayanışma Partisi lideri eski Başbakan Maia Sandu ise yaptığı acıklamada, değişim icin oy verdiğini soyledi.
Sandu, "Hepimizin gurur duyacağı ve geleceğe guvenle bakacağı Moldova'daki değişimler icin oyumu verdim." dedi.
Cumhurbaşkanlığı secimlerinin ilk turu
Moldova'da mevcut Cumhurbaşkanı İgor Dodon'un gorev suresinin sona ermesi nedeniyle 1 Kasım'da secime gidilmişti.
Secimde, Eylem ve Dayanışma Partisi (PAS) lideri olan eski Başbakan Maia Sandu yuzde 36,16 oy alarak birinci, secimlere "bağımsız aday" olarak katılan mevcut Cumhurbaşkanı İgor Dodon ise yuzde 32,61 oyla ikinci olmuştu.
Adaylardan hicbirinin yuzde 50'nin uzerinde oy alamaması nedeniyle secimler ikinci tura kalmıştı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Dmitri Chirciu