Fraport TAV Antalyaspor'un yıldız oyuncusu Lukas Podolski, Patara Antik Kenti'nin tanıtımı icin cekimler yaptı.
Antalyaspor ve Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) iş birliğiyle kentin tarihi ve turistik bolgelerinin futbol ile tanıtılması amacıyla duzenlenen etkinliklerin ilki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2020'nin teması ilan edilen Patara Antik Kenti'nde yapıldı.
Patara Antik Kenti ve kum tepelerinde yapılan cekimlerle Alman futbolcu Lukas Podolski'nin yer aldığı bir klip hazırlandı.

Tanıtım klibinin Kultur ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla gosterilmesi amaclanıyor.
ATAV Başkanı Yeliz Gul Ege, dunyanın bircok ulkesinde, kentlerin tanıtımında sporun kullanıldığını belirtti.
Antalyaspor'un son donemlerde elde ettiği başarılar ve yıldız futbolcu transferler ile dunyada bilinirliğinin arttığını anlatan Ege, "Vakıf olarak, amacımız kultur, spor ve tarihi bir arada sunabilmek ve bunun icinde her şey olan 'All in Antalya' mesajını tum dunyaya ulaştırmak. Projemizle, futbolcularımızın hayranlarından ve Antalyaspor taraftarlarının gucunden faydalanarak, kentimizin tanıtımını daha farklı kitlelere ulaştırmaya calışıyoruz." diye konuştu.
Ege, ilk cekime katkı sağlayan Fraport TAV Antalya Havalimanı, Antalyaspor yonetim kurulu uyeleri ve Lukas Podolski'ye teşekkur etti.
Antalyaspor Yonetim Kurulu Uyesi Melih Beken ise kulup olarak kentin tanıtımına destek verdiklerini kaydetti.
Tanıtım etkinliğinin aylar oncesinde planlandığını ancak yeni tip koronavirus nedeniyle ertelendiğini belirten Beken, "Serinin ilk ayağını Patara'da yaptık. Podolski gun boyunca bize farklı alanda goruntuler verdi. En kısa zamanda hazırlanan videoyu sosyal medya kanallarından tum dunyaya ulaştırmayı duşunuyoruz. Antalya bir dunya markası. Guzellikleri ve değerleriyle on planda." değerlendirmesinde bulundu.
Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Muduru Deniz Varol da Antalya'yı tanıtacak her projenin icinde olmayı gorev saydıklarını ifade etti.
Antalya'nın sadece deniz, kum ve guneşten ibaret olmadığını, her 20 kilometrede bir tarihi eserlere sahip olduğuna dikkati ceken Varol, "Patara bu tarihi bolgenin en onemli şehirlerinden biri. Antalya'mızı dunyanın dort bir yanına Podolski katkısıyla tanıtmanın onemli olduğunu duşunuyoruz. Bu tur projelere destek vermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Suleyman Elcin