
VAN'da kadın girişimci Gul Celik'in actığı lokantada, Erzurum'un meşhur cağ kebabı, farklı konseptiyle Vanlıların damak tadına sunuldu. Acılışa katılan davetliler, 37 yıllık cağ kebap ustası Abdullah Korkmaz'ın yaptığı cağ kebabın tadına doyamadıklarını soyledi.
Van'da girişimci Gul Celik, Kazım Karabekir Caddesi'nde Beyrut Cağ Kebap Salonu'nu hizmete actı. Acılışa, Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsa Berge, iş adamları ve cok sayıda vatandaş katıldı. Acılışa davet edilen misafirlere, Erzurumlu 37 yıllık cağ kebap ustası Abdullah Korkmaz'ın (56) yaptığı cağ kebaplar ikram edildi. Erzurum'un meşhur kuzu cağ kebabının tadına doyamayan vatandaşlar, Van'da kendileriyle boyle bir tadı buluşturan Gul Celik'e teşekkur etti.
ESOB Başkanı İsa Berge, butun dunyanın koronavirus ile mucadele ettiği boyle zor bir surecte Van'da hizmete acılan cağ kebap lokantasında 15 kişinin istihdam edildiğini soyledi. Erzurumlu cağ kebap ustası Abdullah Korkmaz ise Erzurum'un meşhur kuzu cağ kebabını farklı konseptiyle Vanlıların damak tadına sunduğunu soyledi. Korkmaz, "Memleketimizin meşhur cağ kebabını, Van'da en iyi şekilde muşterilerimize sunacağız. Cağ kebabı Erzurum'undur. Bazı iller cağ kebap bizimdir diyorlar. 400 yıla yakındır Erzurum'da cağ kebap yapılıyor. Patenti de tamamen Erzurum'a aittir. Cağ kebabın bu lezzetini Van'a taşıdık. Umarım muşterilerimiz memnun kalır" diye konuştu.
İşletme Sahibi Gul Celik de amaclarının bolge halkına hizmet etmek ve istihdama katkı sunmak olduğunu soyledi. Koronavirus pandemisinin olduğu bu surecte iş yeri acmanın riskli olduğunun farkında olduklarını vurgulayan Celik, "Ailelerimiz nezih ve sıcak bir ortamda hem cağ kebabı yemenin tadına varacak, hem de guzel zaman gecirebilecekler. Cunku daha once cağ kebabı yemek isteyen vatandaşlarımız arabayla gitmek zorunda kalıyordu. Ancak şimdi yurume mesafesinde ve ustelik geniş ve nezih bir ortamda bunu yapabilecekler. Ben işletmenin ilimize ve bolgemize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.İşletmede cağ kebabının yanı sıra cağ et doner ve cağ iskenderin de olacağını dile getiren Celik, "Corba ceşitleri, bol meze, ciğ kofte ve irmik helvamız da ikramımız olacaktır. Bu manada halkımızı nezih bir ortamda cağ kebabını yemeye davet ediyoruz" diye konuştu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Behcet DALMAZ