Formula 1'de sezonun 14. yarışı İstanbul Grand Prix'si bugun saat 13.10'da yapılacak. 250 yayıncı kuruluş tarafından naklen yayınlanacak yarışı yaklaşık 2 milyar insana ulaşacak. Dev mucadelede Lance Stroll kariyerinde ilk kez pole pozisyonunda başlayacak. Şampiyonluk adayı Lewis Hamilton ise 6. basamakta olacak.
[h=3]2 MİLYAR KİŞİ İZLEYECEK[/h]Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, İstanbul'daki Formula1 yarışlarını 2 milyar kişinin izleyeceğini belirtti. Bakan, "Pazar gunu İstanbul cok onemli bir etkinliğe sahne olacak. Yarışlar 250 yayıncı kuruluş tarafından veriliyor. Bu, yaklaşık 2 milyar kişiye ulaşan bir etkinlik olacak. Biz de ulkemiz adına bu işi başarıyla tamamlanması icin tum desteğimizi veriyoruz. Elbette bir yandan da yaptığımız işin sorumluluğunu taşıyoruz" dedi.
[h=3]"TALEP EDİLEN BİR ULKE OLDUK"[/h]Genclik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Formula 1'in İstanbul'da duzenlenmesi hakkında konuştu. Kasapoğlu, "Formula 1, İstanbul icin yarım kalmış hikayenin yeniden başlaması. Ulkemiz her zaman olduğu gibi bu organizasyona da en guzel şekilde hazır. İki milyar insanın gozu kulağı, İstanbul'da olacak. Talep eden değil, talep edilen bir ulke olduk" yorumunu yaptı.
[h=3]SIRALAMA TURLARI NEFES KESTİ[/h]9 yıl aradan sonra İstanbul'a gelen Formula 1'de sezonun 14. yarışının sıralama turları dun ıslak pistte yapıldı. 3. antrenman seansıyla başlayan pilotlar, ıslak ve kaygan pistte hız yapmak ve aracları kontrol etmekte epey zorlandı.
2. ve 3. seanslarda yağmurun olmadığı gunun finali ise yılın surprizine sahne oldu. Racing Point pilotu Lance Stroll ilk sırayı almayı başardı. İkinci sırada Red Bull pilotu Verstappen yer alırken, yarışa 3. sırada yine Racing Point'ten Perez başlayacak.
[h=3]YARIŞA İLK 10 SIRADA BAŞLAYACAK PİLOTLAR[/h]1- Stroll
2-Verstappen
3-Perez
4-Albon
5-Ricciardo
6-Hamilton
7-Ocon
8-Raikkonen
9-Bottas
10-Giovinazzi
[h=3]"BUNU BEKLEMİYORDUM"[/h]Lance Stroll, sıralama turlarının ardından yaptığı acıklamada şaşkınlığını ve mutluluğunu paylaştı. Racing Pilot'un Kanadalı pilotu, "Ne soyleyeceğimi bilmiyorum, şoke olmuş durumdayım, bunu beklemiyordum aslında. Şu anda cok iyi hissediyorum kendimi" dedi.
22 yaşındaki Lance Stroll, bu anı hep hayal ettiğini soyleyerek, "Yağmur lastiğine gectikten sonra iyi bir duruma geldik, otomobil yola yapışmış oldu. Benim icin cok ozel bir an, kariyerimin en onemli anlarından biri" ifadelerini kullandı.