Antalyaspor'un Alman yıldızı Lukas Podolski, Turkiye'nin 2020 turizm yılı temasının Patara Antik Kenti olması dolayısıyla Patara'da ozel cekimler yaptı ve bolgenin dunya capında duyurulması icin onemli bir katkı verdi.
Antalyaspor ve ATAV işbirliğinde Antalya'nın tarihi ve turistik mekanlarının spor aracılığı ile tanıtılması amacı ile planlanan calışmanın ilki Patara'da Alman futbolcu Lukas Podolski ile yapıldı. Antalyaspor Yonetim Kurulu Uyesi Melih Beken, ATAV Başkanı Yeliz Gul Ege ve Antalya Havalimanı Genel Muduru Deniz Varol'un da katıldığı ilk organizasyonda Podolski ozel bir cekim ekibi ile birlikte Patara Antik Kenti'nde ve bolgenin unlu kum tepelerinde rol aldı. Hazırlanan tanıtım videosunun 1-2 hafta icinde tamamlanacağı, Kultur ve Turizm Bakanlığı ile temasa gecilerek daha geniş bir kitleye ulaştırılmasının sağlanacağı belirtildi. Podolski, Patara'da top sektirdi, kazı calışmalarına katıldı, sahilde ata bindi.
"Destek devam edecek"
Patara'nın ulkemizin en onemli miraslarından biri olduğunu dile getiren Antalyaspor Yonetim Kurulu Uyesi Melih Beken, "Biz, Antalyaspor olarak, oyuncumuz Podolski ile Antalya'nın tanıtımına destek vermek istedik. Aylar oncesinden planlama yaptık ancak pandemi nedeniyle ertelemek zorunda kalmıştık. Serinin ilk seferini Patara'ya yaptık. Podolski gun boyunca bize farklı alanda goruntuler verdi. En kısa zamanda hazırlanan videoyu sosyal medya kanallarından tum dunyaya ulaştırmayı duşunuyoruz. Antalya bir dunya markası. Guzellikleri ve değerleriyle on planda. Patara'dan başladık ve bircok guzelliğimizi yine bu yontemle duyurmayı planlıyoruz" diye konuştu. - ANTALYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı