BURSA'da kamyonetin arkasına bağlanıp trafikte koşturulan deve, İzmir'in Kemalpaşa ilcesindeki kurtarılmış ciftlik hayvanları barınağı Angel's Farm Sanctuary'de koruma altına alındı. Şarkıcı Haluk Levent ise haberi, "Bu devemiz artık Gullu ve Camur arkadaşlarının yanında" sozleriyle duyurdu.
Bursa'da, 14 Ekim gunu akşam saatlerinde merkez Yıldırım ilcesi 11 Eylul Bulvarı'nda 16 ACM 893 plakalı kamyonetin arkasında koşturulan deveyi gorenler, durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbarın ardından Yavuz Selim Polis Merkez Amirliği ve Yıldırım devriye ekipleri kamyoneti bulmak icin calışma başlattı. Trafikteki suruculer, durumu fark edip aracın onunu keserek polisin gelmesini bekledi. Gelen polis ekipleri, surucu Ahmet J.'yi aractan indirip, deveyi de bağlı olduğu yerden cozdu.
'KESMEYE GOTURUYORDUM'Ekipler yabancı uyruklu olduğu oğrenilen surucuye sahibi olduğu deveyi neden bağladığını ve suruklediğini sordu. Ahmet J.'nin polise verdiği ilk ifadesinde, "Deveyi kesmeye goturuyorum, o yuzden kamyonetin arkasına bağladım" dediği oğrenildi. Polis ekipleri, surucu Ahmet J.'ye hayvana eziyet etmek sucundan adli işlem yaparken, trafiği tehlikeye sokmak sucundan ise 8 bin 500 lira para cezası kesti. Ayrıca Ahmet J.'ye ait kamyonet de cekiciyle trafik otoparkına cekilerek bağlandı.
1 AY SONRA YENİ YERİNDEEkipler, kamyonetin arkasına bağlanarak kilometrelerce suruklenen deveyi Yıldırım Ciftci Malları Koruma Başkanlığı'na teslim etti. Ciftci Malları Koruma Başkanlığı ekipleri tarafından 'Garip' ismi verilen deve, İzmir'in Kemalpaşa ilcesindeki kurtarılmış ciftlik hayvanları barınağı Angel's Farm Sanctuary'de koruma altına alındı.HALUK LEVENT: GULLU VE CAMUR ARKADAŞLARININ YANINDAAnadolu Halk ve Barış Platformu (AHBAP) kurucusu olan şarkıcı Haluk Levent, devenin son durumuna ilişkin mujdeli haberi sosyal medya hesabı uzerinden duyurdu. Levent, "Gectiğimiz gunlerde Bursa'da bir aracın arkasında goruntulenmişti bu deve. Ağır yara almıştı. Kilometrelerce suruklenmişti. Bu devemiz artık Gullu ve Camur arkadaşlarının yanında. Artık huzur icinde mutlu mutlu Ferdinand'ın ciftliği Angels Farm'da" ifadelerine yer verdi.Ciftlik hayvanları barınağı tarafından yapılan acıklamada da 1 aydır devenin takibinin yapıldığı belirtildi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Gurkan DURAL