Karabağ hasretini turkulere doken Azerin'den duygulandıran sozler:
"Her soylediğimde Cırpınırdı Karadeniz'i hep Karabağ'ı gordum"
"Cok yakın zamanda orada konserimizde olacak. Cırpınırdı Karadeniz orada seslenecek Allah'ın izni ile"
KOCAELİ - "Tek Millet İki Devlet" Kardeşlik Konseri kapsamında Kocaeli'de 'Cırpınırdı Karadeniz' adlı eserini seslendiren Azerbaycan Devlet Sanatcısı Azerin, eserini her soylediğinde Karabağ'ı gorduğunu dile getirdi.
Azerbaycan Devlet Sanatcısı Azerin, Kocaeli Buyukşehir Belediyesi ve Turkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu'nun duzenlediği "Tek Millet İki Devlet" Kardeşlik Konseri kapsamında Kocaeli Kongre Merkezi'nde sevenleriyle buluştu. Tek Millet İki Devlet anlayışının hissedildiği konserde, konser alanı Turkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla donatıldı. Konsere vatandaşlar yoğun ilgi gosterdi. Azerin, Karabağ'ın Ermenistan işgalinden kurtarılmasından dolayı yaşadığı sevinci, konsere katılan Kocaeli halkı ile yaşadı. Konserde 'Cırpınırdı Karadeniz' ve 'Olurum Turkiyem' şarkılarını seslendiren Azerin'e vatandaşlar da hep birlikte eşlik etti.
"Karabağ'ımızın yeniden yurt oluşunun ve Azerbaycan Ordusu'nun zaferini kutlayacağız"
Konserde Karabağ zaferini duygu dolu sozlerle anlatan ve 'Bu bizim zafer konserimizdir' diyen Azerin, "Şukur Allah'a cok iyi. Bu bizim zafer konserimizdir. Ben Kocaeli Buyukşehir Belediyesi'ne, Haydar Aliyev adına fedarasyona teşekkur ediyorum. Boyle bir konser duzenlemelerinden dolayı. Bir daha ve bir daha bugun bu akşam burada Azerbaycan'la Turkiye'nin kardeşliğini ve elbette ki bizim haklı davamızda adaletli davamızda, Karabağ'ımızın yeniden yurt oluşunun ve Azerbaycan Ordusu'nun zaferini kutlayacağız" dedi.
"Her soylediğimde Karabağ'ı gordum"
Cırpınırdı Karadeniz'i her soylediğinde Karabağ'ı gorduğunu dile getiren Azerin, "Şimdi bu benim hep arzum oldu. Her soylediğimde Cırpınırdı Karadeniz'i hep orayı, Karabağ'ı gordum. Orada ifa etmemi gordum. Şukurler olsun ki Allahu Teala bugunleri nasip etti gormeyi. Cunku biz Karabağ'ın işgalini de yaşadık. Şimdi de zaferini kutluyoruz. Şukurler olsun Allah'a, cok yakın zamanda duşunuyorum. Şimdi Karabağ işgalden kurtuldu. Şuşamız goz bebeğimiz olan, Karabağ'ın kalbi olan Şuşa işgalden kurtarıldı ama hala orada işler var. Devletimizin orada işleri olacak. Ordumuzun orada temizleme işleri olacak. Tabi bunların hepsi bitince umit ediyorum ki cok yakın zamanda orada konserimizde olacak. Cırpınırdı Karadeniz orada seslenecek Allah'ın izni ile. Bu yolda da butun savaşlar itgilerle kazanılır. Bizim şehitlerimizin ruhu şad olsun. Gazilerimize Allahu Teala şifa bahşeylesin İnşallah. Elbette ki Azerbaycan Ordusu'nun, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin nezdinde Turk Turan Ordusu her daim muzaffer olsun İnşallah" diye konuştu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ELİFNAZ ALTURK