Elazığ'dan İzmir'e yurekleri ısıtan depremzede kardeşliği
Elazığ'da gecici barınma merkezlerindeki konteyner evlerde kalan depremzede cocuklar, İzmir icin koli koli yardım topladı
ELAZIĞ - Elazığ'da depremi yaşayan ve konteyner kentlerde aileleri ile kalan cocuklar, kendi cabalarıyla İzmir'deki akranlarına icin kıyafet, kırtasiye, oyuncak olmak uzere kolilerce yardım topladı.

24 Ocak'ta meydana gelen 6.8'lik deprem sonrası yaklaşık bin 700 aile Elazığ'da 4 farklı noktada kurulan konteyner evlerden oluşan gecici barınma merkezinde hayatlarını devletin sunduğu tum imkanlar sayesinde surduruyor. Depremzede ailelere her turlu desteğin verildiği kentte cocuklar ornek bir davranış gosterdi. Doğukent Mahallesi'nde bulunan konteyner kentte kalan cocuklar 30 Ekim tarihinde İzmir'de meydana gelen depremde etkilenen akranlarına unutmayarak anlamlı bir destekte bulundu. Yaşları 6 ile 10 arasında olan bir grup cocuk, Elazığ depreminde kendilerine verilen fazla kıyafet, kırtasiye, oyuncak olmak uzere 10 kolilik yardım topladı. Cocuklar topladıkları bu malzemeleri, Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler İl Mudurluğu bunyesinde konteyner kent alanında acılan Psikisosyal Destek Burosuna İzmir'e gonderilmek uzere teslim etti. Miniklerin bu davranışı yurekleri ısıtırken, aileleri tarafından ise takdir topladı. Minikler ise depremde kendilerine gelen yardımı karşılıksız bırakmak istemediklerin belirterek en kısa zamanda topladıkları malzemeleri İzmir'e ulaşacağını belirtti.
"Her şeyimizi onlara gonderiyoruz"
Nenesi ile birlikte konteyner kentte yaşayan Ayaz Ağırman, kullanmadığı kitap ve defterleri gonderdiğini belirterek, "Elazığ'da deprem olduktan sonra buraya taşındık. Bizim burada Psikososyal Destek Buroları var. Oraya gidip kitap okuyoruz, eğleniyoruz. Gerekli destekleri veriyorlar, teşekkur ederiz. Ondan sonra İzmir'de de deprem yaşandı. Onlar icin de cok uzulduk ve fazla olan kitap, kalem ve her şeyimizi onlara gonderiyoruz. İnşallah onlar o acıyı unuturlar, umarım mutlu olurlar ve gerekli desteği alırlar" dedi.
"İyiliklerini karşılıksız bırakmıyoruz ve onların yanındayız"
Elazığ depreminden sonra kendilerine bir cok malzeme geldiğini ve gelen iyiliği karşılıksız bırakmak istemediklerini dile getiren 10 yaşındaki Dilan Bulut ise " Elazığ'da deprem olduğunda onlar bize kullanmadıkları malzemelerini bizlere gondermişlerdi. Biz de onlara gondermek istiyoruz. İhtiyacım olmayan ve kullanmadığım eşyaları onlara gondermek istiyorum. Defterler, kitaplar var. Onların icine de 'İyi Gunlerde Okumanız Dileğiyle' notları yazdım. Onlar okudukca bizi hatırlamalarını istiyoruz ve onlara sevdiğimizi anlamalarını istiyoruz. Onlar bizim yaşadığımızın aynısını yaşıyorlar. Onlar bizlere gonderdiler, biz de onlara gonderiyoruz. İyiliklerini karşılıksız bırakmıyoruz ve onların yanındayız" ifadelerini kullandı.
"10 koliye yakın eşyayı yakın zamanda gondereceğiz"
Arkadaşları ile aldıkları karar doğrultusunda cok sayıda yardım malzemesi topladıklarını aktaran Aysima Bahşi'de "Burada da deprem oldu ve ailemle beraber konteynere yerleştik. İzmir'de de aynı şiddette bir deprem oldu. Biz de arkadaşlarla oraya yardım gondereceğiz diye bir karar aldık. Oyuncak, kıyafet, erzak ve okul malzemeleri topladık. Topladıklarımızı da kolilere yerleştirdik. 10 koliye yakın eşyayı yakın zamanda gondereceğiz" diye konuştu.
Cocukların yardım toplamasına şahit olduğunu ve bundan dolayı gurur duyduğunu dile getiren Vildan Demirtaş, "Bizim cocuklarımız İzmir'de deprem olduğu gun erzak, giyecek ve battaniye topladılar. Biz cocuklarımızla gurur duyuyoruz. Cunku bizim durumumuzu anlayarak diğer kardeşlerine de yardım etmek istediler. Biz buna cok seviniyoruz ve 10 koli yardım topladılar" dedi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / RIDVAN YEŞİLIRMAK