Super Lig ekiplerinden Demir Grup Sivasspor'un teknik direktoru Rıza Calımbay, hakem yonetimlerine tepki gostererek, "Ligde hakem hataları oluyor ama bize daha cok oluyor." ifadesini kullandı.
Calımbay, kulubun internet sitesine yaptığı acıklamada, kırmızı-beyazlı ekibin maclarında hakemlerin cok fazla hata yaptığını one surdu.
Super Lig'e istedikleri gibi başlayamadıklarını vurgulayan Calımbay, "Sakatlarımızın artmasından dolayı bayağı sıkıldık. Maclara istediğimiz kadro ile cıkamadık. Mutlaka aksilikler oldu ama yine de iyi gitmeye calışıyoruz. Avrupa kupalarında da ilk galibiyetimizi aldık. Bu gruptan cıkacağımıza da inanıyorum. Uc macımız kaldı, hepsi de final niteliğinde." değerlendirmesinde bulundu.

Calımbay, Super Lig maclarında şanssızlıklar yaşadıklarını aktararak, şunları kaydetti:
"Daha iyi sonuclar almamız gerekiyor. Oynadığımız oyunun karşılığını bir turlu alamadık. Bu arayı cok iyi değerlendirip ligde de cok başarılı olacağız. Avrupa kuplarındaki tempo durduğu zaman daha iyi olacağız. İki gunde bir mac yapıyoruz, boyle sıkıntılı surecler yaşayacağız. İnşallah bunları da iyi şekilde bitireceğiz."
"En buyuk rakibimiz hakemdi"
Calımbay, ligin 8. haftasında sahalarında Galatasaray'a 2-1 mağlup oldukları karşılaşmada hakem hatalarına maruz kaldıklarını savunarak, şunları ifade etti:
"Pozisyonlar bulduk, penaltı kazandık. Ozellikle son yarım saat cok iyi oynadık, tamamen oyunun kontrolunu aldık. Goller kacırdık, maalesef o macta en buyuk rakibimiz hakemdi. Bize gore en az 2 penaltı daha vardı. Butun kamuoyu da bunu kabul etti. Hakem arkadaşımız cekindi, cesaretli bir şekilde macı yonetemedi. Biraz daha cesaretli olması gerekiyordu. Super Lig hakemi ise biraz daha cesaretli olup ne gerekiyorsa onu vermeliydi. Bize de Galatasaray'a da. Ligde hakem hataları oluyor ama bize daha cok oluyor. Hep soyluyorum, biz hicbir zaman hakem hatasından mac kazanmadık ama hakem hatalarından cok fazla puan kaybettik. Biraz daha dikkatli olmaları gerekiyor, hakemlerin yaptığı hataları soyluyorum. Bu hatalarla takımlardan dolayı, taraftarların, yoneticilerin canı yanıyor. Demir Grup Sivasspor'a cok yanlış yapıyorlar."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Serhat Zafer